Limite și încălcarea limitelor în psihanaliză

Limite și încălcarea limitelor în psihanaliză
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1863-2
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 320

DESCRIERE

Limite și încălcarea limitelor în psihanaliză - Glen O. Gabbard
 
Se știe că încălcarea limitelor în psihanaliză, deși mai puțin frecventă decât în alte psihoterapii, nu este absentă... Autorii abordează limitele și încălcarea limitelor istoric, oferind documentare bogată din trecut și prezent. Din punctul lor de vedere, limitele sunt de două tipuri: limitele dintre pacient și analist în situația analitică și limitele între eu și inconștient atât la pacient cât și la analist... În descrierea tipurilor de patologie cel mai frecvent întâlnite la analiștii care transgresează limitele, Gabbard și Lester diferențiază cazurile rare de tulburare psihotică de cazurile mai frecvente de puneri în act psihopatice și parafilice, cei bolnavi de iubire, și acting out masochist... Recomandările autorilor pentru prevenția și gestionarea încălcării limitelor stimulează reflecția.

Conflictele legate de identitatea de gen și de orientarea sexuală pot constitui aspecte importante ale relațiilor dintre analiști și pacienți. Unii analiști bărbați, nesiguri cu privire la propria masculinitate, dețin o puternică dorință ca pacientele să le valideze atractivitatea bărbătească. Punerile în scenă sexuale cu o pacientă pot reprezenta o manieră prin care analistul încearcă să se convingă că este cu adevărat bărbat și că este dorit din punct de vedere sexual de femei.

Glen Gabbard este profesor de psihiatrie și director al Clinicii de psihiatrie din cadrul Facultății de Medicină Baylor din Houston, precum şi psihanalist formator şi supervizor la Institutul de psihanaliză Galveston din Houston. De asemenea, este redactor-șef și totodată redactor pentru America de Nord, al Revistei Internaționale de Psihanaliză. A publicat și coordonat peste 15 volume, dintre care, la Editura Trei, a apărut Tratat de psihiatrie psihodinamică.

CUPRINS:

Despre autor
Prefață

1. Cadrul analitic, limitele analitice și obiectul analitic
2. Istoria timpurie a încălcării limitelor în psihanaliză
3. Încălcări sexuale ale limitelor
4. Rolul tendințelor suicidale în cazul încălcărilor limitelor sexuale
5. Încălcări nonsexuale ale limitelor
6. Destinul transferului: limitele postîncheiere
7. Limitele în spațiul virtual
8. Limitele în supervizarea psihanalitică
9. Implicarea instituțională
10. Impactul asupra victimelor
11. Prevenția
Mulțumiri
Referințe bibliografice
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0714 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.