Legendele olimpului. Zeii - Alexandru Mitru

Legendele olimpului. Zeii - Alexandru Mitru
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069345221
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 272

DESCRIERE

Legendele olimpului. Zeii - Alexandru Mitru
 
... pe muntele Olimp din străvechea Grecie trăiesc zeii. Au câștigat un război de zece ani cu titanii, din care se și trag. Sunt nemuritori și au puteri neîngăduite oamenilor de rând. Altfel, se poartă întocmai ca aceștia: iubesc, se dușmănesc, țes intrigi, au iubiri trecătoare și se amestecă în treburile pământenilor luându-le unora partea și oropsindu-i pe ceilalți. Marele stăpân e năpraznicul Zeus, fiul lui Cronos și al zeiței Rhea.
 
Dintre ceilalți locuitori fără moarte ai Olimpului, Alexandru Mitru, preluând tradiția unor povestiri scrise sau transmise oral încă din Antichitate, cel mai bine i-a zugrăvit pe frații lui Zeus: Poseidon, Hades, Hera, soția lui Zeus, Demeter și Hestia, dar și pe copii săi: Athena, Apollo, Artemis, Ares, Afrodita, Hefaistos, Hermes și Dionisos.
 
Iar astfel, printr-un neîntrecut har al povestiri, cu Zeii, primul volum al Legendelor Olimpului, Alexandru Mitru le-a oferit cititorilor români o splendidă introducere în cultura clasică. „Considerate drept «exemplare» prin calitățile artistice și de expresie, scrierile lui Alexandru Mitru se caracterizează printr-un stil oral, simplu și direct, amintind tradiția povestitorilor moldoveni.“ Dicționarul scriitorilor români, 2001

Alexandru Mitru (Alexandru Pârâianu)(1914–1989) s-a născut la Craiova. A urmat Liceul „Frații Buzești“ din același oraș. La București a studiat la Facultatea de Științe, iar în 1940 a devenit licențiat al Facultății de Litere și Filozofie, ceea ce i-a permis ocuparea unui post de profesor de limba română la Liceul „Gheorghe Lazăr“. Aici a condus, mai bine de douăzeci de ani, cenaclul literar „Luceafărul“.
 
A debutat în 1932, cu o nuvelă, iar după consacrare a rămas unul dintre cei mai importanți autori de literatură pentru copii și pentru tineret, cu o operă vastă care abordează subiecte istorice și reia teme din mitologia greacă sau universală. Opera: Legendele Olimpului (1960–1962), Din marile legende ale lumii (1963–1965), Săgeata căpitanului Ion (1967), Povești despre Păcală și Tândală (1975) etc.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0548 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.