Legea societăților. Legea registrului comerțului. Ediție actualizată la 4 ianuarie 2023

Legea societăților. Legea registrului comerțului. Ediție actualizată la 4 ianuarie 2023
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-025-096-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 184
Categoria: Drept

DESCRIERE

Legea societăților. Legea registrului comerțului. Ediție actualizată la 4 ianuarie 2023
 
Legea nr. 265/2022 privind Registrul Comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în Registrul Comerțului, publicată în M. Of. nr. 750 din 26 iulie 2022 (în vigoare de la data de 26 noiembrie 2022), transpune în dreptul național Directivele (UE) nr. 1132/2017 și nr. 1151/2019 care privesc utilizarea instrumentelor și a proceselor digitale în contextul dreptului societăților.
 
Modificările aduse la Legea societăților nr. 31/1990, sunt în materiile privind dizolvarea și lichidarea societăților, fuziunea, divizarea, majorările de capital și introducerea de sancțiuni pentru neîndeplinirea de către administratori a obligației de ținere a registrelor societății.
 
În privința Registrul Comerțului precizăm câteva din noile reglementări aduse prin Legea nr. 265/2022:
    Instituirea unei proceduri de constituire a societăților prin platforma online a Registrului Comerțului, pe aceasta fiind puse la dispoziția utilizatorilor formulare-tip de acte constitutive cu clauze standard precum și modele de alte documente utilizate în constituirea unei societăți. Solicitantul constituirii unei societăți (avocatul, împuternicitul sau fondatorul societății) trebuie să dețină o semnătură electronică calificată. Actul constitutiv și restul documentelor necesare pot fi completate direct în platforma online.
    Certificatul unic de înregistrare (CUI) – versiunea electronică poate fi eliberat și în format electronic, prin atașarea unei semnături electronice calificate acestuia. La alegerea societății, certificatul de înregistrare va putea fi primit fie ca document fizic, pe hârtie, fie ca document în format electronică.
    Buletinul Electronic al Registrului Comerțului (BERC) – este o platformă electronică prin care se realizează publicitatea actelor emise de Registrul Comerțului. Prin accesarea BERC pot fi obținute copiile electronice ale încheierilor emise în orice dosar depus pentru o societate, căutarea se face după un element de identificare al acesteia (de exemplu CUI-ul).
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0201 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.