Leadership educațional: modelul finlandez. Patru idei însemnate și necostisitoare pentru îmbunătățirea învățământului

Leadership educațional: modelul finlandez. Patru idei însemnate și necostisitoare pentru îmbunătățirea învățământului
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0713-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 128

DESCRIERE

... tot mai mulți specialiști în politici educaționale analizează în ultimii ani motivele pentru care Finlanda se plasează în mod constant în topul evaluărilor școlare internaționale de tipul PISA. Recunoscut teoretician al științelor educației, Pasi Sahlberg abordează "fenomenul finlandez" din perspectiva leadershipului educațional.
 
Comparând strategiile și instrumentele liderilor educaționali din Finlanda și din lumea întreagă (de la directori școlar și inspectori la factori de decizie guvernamentali), cartea punctează jaloanele ce trebuie să însoțească orice inițiativă de îmbunătățire a claselor, școlilor, curriculumului și politicilor publice. Cititorii vor afla despre importanța stării de bine a elevilor și profesorilor, despre ce înseamnă echitatea în școală, despre cum analiza informațiilor de primă mână (small data) poate fi mai utilă decât statisticile generale (big data), dar și despre miturile privind educația finlandeză, care pot deturna factorii de decizie de la adevăratele nevoi ale școlilor lor.
 
CUPRINS:
Prefață
Cât de importantă este cultura leadershipului pentru învățământ
Prolog
O întâlnire întâmplătoare la masa de prânz
1. Recreațiile sunt dreptul copilului
2. Folosiți datele de volum mic (small data) pentru schimbări de anvergură
3. Asigurarea echității în educație
4. Evitați „legendele urbane“ despre școlile finlandeze
Epilog
Desertul intenționat
Concluzii
Nu vă lăsați
Bibliografie
Mulțumiri
Despre autor
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0313 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.