La marginea lumii. Honarind prin nordul siberian - Astrid Wendlandt

La marginea lumii. Honarind prin nordul siberian - Astrid Wendlandt
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9789737243621
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 224

DESCRIERE

La marginea lumii. Honarind prin nordul siberian - Astrid Wendlandt
 
O călătorie în patria neneților, ultimii nomazi ai Marelui Nord siberian Aşezaţi deasupra celui mai mare zăcământ de gaze de pe planetă, amenințați de schimbările climatice, neneții sunt printre ultimii băştinaşi care apără un mod de viață ancestral, la nord de Cercul Polar.
 
Astrid Wendlandt a umblat alături de ei prin tundra ostilă pe care delirul megalomaniilor sovietice a încercat cu disperare să o colonizeze. A împărțit cu ei aceeași viață, luni de-a rândul, în încercarea de a înțelege cum a supraviețuit cultura neneță, în timp ce inuiții din țara ei natală, Canada, s-au pierdut în whisky, colesterol şi socio-democrație.
 
Misterul neneților, credințele şi obiceiurile lor ne fac să ne gândim că există încă teritorii ale planetei unde frumusețea, magia şi sacrul se află la îndemâna noastră.
 
Astrid Wendlandt s-a născut în 1973 şi a fost corespondent pentru Moscow Times, după care a lucrat în redacția Financial Times din Londra, iar mai târziu la cea din Moscova. Din 2004, este jurnalistă pentru Agenția Reuters din Paris. La marginea lumii este prima sa carte.

CUPRINS:

Urme în zăpadă
2001
Vorkuta
2005
Navigând pe înălțimi
Solomieda
Vladimir şi Vladimir.
Pastorul şi învăţătoarea
Întoarcerea Gulagului
2006
Salehard
Macazul: spre tundră.
Liuda
Laborovoi
Esako, şamanul
Clanul Salinder
2007
Novîi Urengoi
Gyda
Trecerea prin poartă
Antipaiuta
Novîi Port
Iar Sale.
Bibliografie
Mulțumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Cultura generala/Timp liber

Created in 0.0361 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.