Kaizen. Metoda japoneză pentru o viață mai bună

Kaizen. Metoda japoneză pentru o viață mai bună
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6925-4
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 232

DESCRIERE

Kaizen. Metoda japoneză pentru o viață mai bună - Sarah Harvey
 
De îndată ce m‑am mutat în Japonia, am remarcat că toată lumea de acolo e calmă, chiar și în cele mai aglomerate locuri. Metroul din Tokyo era la fel de ticsit – sau poate chiar mai ticsit – în orele de vârf ca acela din Londra, dar lipsea înghionteala pasiv‑agresivă în bătălia pentru spațiu. Lumea stătea înghesuită în vagoane ca sardelele în conservă, și totuși era liniște. Pe străzi se produceau mai mereu ambuteiaje, dar ni‑meni nu claxona și nici nu conducea haotic. Aproape că nu vedeai niciodată pe cineva grăbindu‑se; traiul era mai tihnit, ritmul, mai domol.
 
... am simțit impulsul de a încetini ritmul, de a face anumite schimbări în stilul meu de viață și de a îmbrățișa noi provocări, mai creative, care să mă ajute să mă dezvolt. Cultura diferită în care am pășit mi‑a arătat ce anume făceam greșit în viața mea de zi cu zi din Londra, unde adeseori alergam parcă pe pilot automat și nu aveam grijă de mine așa cum s‑ar fi cuvenit.

Kaizen, care se traduce prin „schimbare în bine“ sau „îmbunătățire“, nu abordează schimbarea de dragul schimbării, ci urmărește anumite obiective specifice – pe termen scurt, dar și lung – și mai apoi ne propune anumiți pași mărunți și ușor de făcut pentru a ne atinge țelurile. În loc să ne forțeze să facem schimbări mari și spectaculoase, această metodă pune accentul pe realizarea în etape a întregului proces.
 
Kaizen ne arată cu argumente psihologice de ce ne vine greu să renunțăm la deprinderile proaste și să le aplicăm consecvent pe cele bune și oferă un cadru structural și clar pentru schimbare. Kaizen e cunoscut îndeobște ca metodologie în managementul  organizațional,  dar  are  beneficii  evidente  și  în dezvoltarea personală.
 
CUPRINS:
 
Prolog. Cum mi‑am schimbat viațaîn bine cu ajutorul metodei kaizen
Introducere
Să pornim la drum
Sănătatea | Kenkō
Munca | Shigoto
Banii | Okane
Casa | Ie
Relațiile | Kankei
Formarea de noi obiceiuri | Shūkanka
Pietre de încercare
Concluzie
Mulțumiri
Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0462 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.