Izvorul ascuns. De ce și cum se naște conștiința

Izvorul ascuns. De ce și cum se naște conștiința
Preț: 49,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-973-46-8892-0
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 432

DESCRIERE

Izvorul ascuns. De ce și cum se naște conștiința - Mark Solms
 
Unele dintre cele mai mari mistere care i-au fascinat mereu pe oameni – cum ia naștere conștiinţa și cum e conectată mintea de corp – sunt astăzi investigate de specialiștii unui domeniu cu adevărat revoluţionar, neuroștiinţele. În această analiză interdisciplinară a sute de cazuri de afecţiuni neurologice care le-au modificat pacienţilor diversele mecanisme cerebrale, Mark Solms arată corespondenţele dintre concluziile unor studii recente din neuroștiinţe și conceptele fundamentale ale neuropsihologiei și ale psihanalizei.
 
Nu numai că găsește confirmările experimentale la care spera Freud încă de la începuturile încercărilor lui de a teoretiza psihanaliza, ci specifică și puncte în care modelele psihanalitice curente se intersectează cu alte știinţe, aducându-ne mai aproape de o clarificare a modului în care se naște conștiinţa. Izvorul ascuns ne ajută să ne înţelegem propria experienţă subiectivă într-un mod diferit, arătând că între sursa conștiinţei și afecte există o legătură profundă, concretă, dincolo de argumentele filosofice.

CUPRINS:
 
Lista figurilor
Introducere
1. Materia viselor
2. Înainte de Freud şi după
3. Eroarea privitoare la cortex
4. Care este obiectul experienței?
5. Sentimentele
6. Sursa
7. Principiul energiei libere
8. O ierarhie predictivă
9. De ce şi cum se naşte conştiinţa
10. Înapoi la cortex
11. Problema dificilă
12. Cum se face o minte
Post-scriptum
Anexă. Activare şi informare
Mulţumiri
Note
Bibliografie
Index
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0481 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.