Iubește-mă, nu mă părăsi. Cum să depășești teama de abandon

Iubește-mă, nu mă părăsi. Cum să depășești teama de abandon
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 232

DESCRIERE

Iubește-mă, nu mă părăsi. Cum să depășești teama de abandon și să pui bazele unei relații stabile de iubire - dr. Michelle Skeen
 
... simți că trebuie să fii perfect(ă), altfel vei fi respins(ă)?
... tolerezi criticile sau alte abuzuri emoționale pentru a evita singurătatea?
... iți ascunzi adevăratul sine pentru că simți că nu vei fi considerat(ă) suficient de bun(ă)?
... te panichezi când nu primești un răspuns imediat la un mesaj text, e-mail sau mesaj vocal?
... devii prea atașat(ă) sau exigent(ă) când simți că cineva se îndepărtează? Sau pleci înainte să fii părăsit(ă)?
... rămâi în relații nesănătoase pentru că este mai bine decât să fii singur(ă)? Sau eviți relațiile pentru că te temi de rezultatul final – și anume că vei fi părăsit(ă)? Atunci această carte este ghidul resursă perfect pentru tine!
 
Aceste gânduri și temeri, care pot declanșa emoții puternice și dureroase – rușine, tristețe, singurătate, dor, furie și anxietate – sunt rezultatul experiențelor tale din copilărie și adolescență. Și toate aceste experiențe fac parte din povestea ta, inclusiv cele dureroase, împreună cu mesajele pe care ți le-au transmis ele. Scopul final al acestei cărți este să te ducă într-un loc în care poți fi prezent(ă) într-o relație fără să fi controlat(ă) de temerile tale și fără să dezvolți comportamente toxice precum gelozia sau șantajul emoțional. Prin recunoașterea acestora și înțelegerea cauzei lor, nu numai că veți obține o perspectivă puternică asupra propriei minți, ci și a celor din jurul tău.
 
Iată cum te va ajuta această carte în drumul tău spre libertatea emoțională:
 
În capitolul I este analizată cu atenție teama de abandon. Probabil știi că o ai, dar acest capitol îți aduce la cunoștință toate aspectele acestei frici care are un fundament biologic. De asemenea, sunt introduse și explicate patru convingeri suplimentare, profund menținute (denumite convingeri de bază) care sunt adesea strâns legate de teama de abandon: neîncrederea și abuzul, deprivarea emoțională, deficiența și eșecul. Aceste convingeri de bază sunt aduse la viață prin poveștile din acest capitol și din întreaga carte.
 
În capitolul al II-lea vei avea cinci scurte evaluări pentru a identifica și examina mai atent convingerile comune care sunt asociate cu fiecare dintre cele cinci convingeri de bază.
 
În capitolul al III-lea vei găsi explicația și examinarea capcanelor comune (minte, comportament și relație) care probabil îți cauzează durere suplimentară. Primele trei capitole te vor ajuta să conştientizezi povestea ta, inclusiv convingerile și reacțiile comportamentale la situații care îți declanșează convingerile de bază.
 
În capitolele IV-VIII vei fi introdus(ă) în concepte și ghidat(ă) prin exerciții care te vor ajuta să îți dezvolți abilitățile necesare pentru a te distanța de povestea ta. Acestea includ: atenția, renunțarea la ceea ce nu poți schimba, identificarea și angajarea față de valorile care îți vor îmbogăți viața și obținerea unei înțelegeri mai profunde a gândurilor, emoțiilor și comportamentelor tale, inclusiv dezvoltarea de noi modalități de a le vedea și de a interacționa cu ele.
 
Capitolul al IX-lea introduce abilități de comunicare care sunt componente esențiale pentru dezvoltarea și menținerea unor relații sănătoase și durabile.
 
Iar ultimul capitol este conceput pentru a te ajuta să navighezi printre aspectele provocatoare ale întâlnirilor, inclusiv semnele de avertizare pe care trebuie să le ai în vedere la un potențial partener.

CUPRINS:

Prefaţă
Introducere

1. Nu mă părăsi!
Intelegerea fricii tale de abandon.

2. Ce cred eu?
Evaluarea convingerilor tale de bază.

3. Ce îmi stă în cale?
Capcanele minții și ale relațiilor.

4. Cum să merg înainte?
Ramai în prezent prin mindfulness

5. Care sunt valorile mele?
Motivația pentru schimbare

6. Ce gândeam?
Intelegerea gândurilor tale.

7. De ce mă simt astfel?
Gestionarea propriilor emoții

8. Ce fac?
Schimbarea comportamentului

9. Noi abilități de comunicare. Mă întâlnesc din nou cu cineva. Acum ce urmează?
Sfaturi şi strategii rapide pentru noile relații.

Anexă: Stiluri de ataşament
Bibliografie.
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0491 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.