Isus al meu - Gabriel Liiceanu

Isus al meu - Gabriel Liiceanu
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6850-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 270
Categoria: Filozofie

DESCRIERE

Isus al meu - Gabriel Liiceanu
 
... nu mi­-am propus să conving pe nimeni de nimic. Am vrut pur şi simplu să ofer un document de înțelegere obținut la capătul unui efort personal de gândire. Aş fi însă fericit să întâlnesc un cititor care să ­mi vină în întâmpinare cu libertatea efortului său de gândire. Cum poate însă funcționa înțelegerea pe cont propriu când gândirea noastră este deja ancorată într­o tradiție de neclintit? Şi, în plus, când e vorba de una dintre temele în care vehemența opiniilor atinge o cotă maximă? Şi cum, în condiții de intoleranță extremă, mintea noastră mai poate încerca să fie liberă? Iar încercarea ei de distanțare ar putea fi oare privită, dacă nu binevoitor, măcar cu o oarecare îngăduință?
 
Despre Isus nu știu să spun decât atât: e ființa care a suferit cel mai mult din pricina felului în care arătăm noi, oamenii. I-a păsat de noi ca nimănui pe lume. De aici și încercarea lui de a crea o nouă stare morală a omenirii, de a ne da alt chip interior. Nimeni, vreodată, nu ne-a propus o schimbare din adâncuri de o asemenea anvergură. GABRIEL LIICEANU
 
CUPRINS:
 
Precizări şi mulțumiri
Cuvânt înainte
I.   O poveste cu Ignațiu de Loyola.  Detaliu mitologic şi conținut formativ
II. Cel fără de pereche. Isus atopótatos
III. De ce nu e revelația un argument de existență?
IV. Oala lui Epictet.  Cele două toarte ale Bisericii
V.   Seamănul. Miezul eticii creştine.  Drumul spre o etică universală
VI. Credo
Epilog. Elogiu îngerului meu păzitor
Anexă epistolară

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0399 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.