Istoria Romei (vol. 1). Regalitatea de la Intemeiere la Republica (753 i. Hr. - 509 i. Hr.)

Istoria Romei (vol. 1). Regalitatea de la Intemeiere la Republica (753 i. Hr. - 509 i. Hr.)
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-26-1230-6
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 144

DESCRIERE

Istoria Romei (vol. 1). Regalitatea de la Intemeiere la Republica (753 i. Hr. - 509 i. Hr.) - Romulus Gidro, Aurelia Gidro
 
Exista multe lucrari publicate despre istoria Romei, unele purtand semnaturile unor autori prestigioși, toate marcand in stil propriu nasterea, evolutia, decaderea si disparitia unuia din cele mai importante imperii antice. Numerosii istorici care s-au aplecat de-a lungul veacurilor asupra evolutiei Romei antice ne creeaza sentimentul de solidaritate in demersul de a reliefa atat drumul institutiilor publice, cat și evidenterea realitatii vietii cotidiene a locuitorilor acestui stat.
 
Acesta a  evoluat de la stadiul de insignifianta adunatura de colibe subpamantene la pozitia de metropola uriasa pentru acele vremuri. Incercarea noastra isi  are izvorul in dorinta de a oferi unui public cititor o lucrare cu caracter general despre istoria Romei, fara a avea pretenții de unicitate intr-un ocean de scrieri ce au o astfel de frumoasa si seducatoare tema.  
 
Consideram ca istoria Romei este mereu actuala, gandirea si intelepciunea anticilor nostri precursori dand nastere unor institutii politico-juridice care sunt viabile și astazi și constituie modele pentru diverse structuri statale si sisteme juridice. Pentru orice om civilizat si minimum cultivat este imposibil sa ignore Roma si pe romanii sai care ne-au lasat mostenire institutii, concepte și un adevarat tezaur de denominatiuni, expresii, dictoane si maxime care circula asstzi de parca acestea s-ar fi nascut ieri. Astfel de elemente de cultura si civilizatie au capatat caracter de universalitate si permanenta.

CUPRINS:

Cuvânt înainte
Geografia și populațiile italo-lațiale preromane... 11
Considerații privind mentalul colectiv roman... 31
Ab urbe condita (De la întemeierea orașului)... 39
Tradiționalii regi romani... 49
Cucerirea Latiumului... 63
Orașul și societatea romană în epoca regalității... 69
Religia în Roma regală... 77
Familia romană în epoca regalității... 93
Instituțiile politice și armata Romei regale... 111
Structura socială în Roma regală... 129
Sfârșitul erei regalității... 135
Bibliografie selectivă... 141

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0340 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.