Istoria romanilor. Date, fapte, oameni

Istoria romanilor. Date, fapte, oameni
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786067500325
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 380

DESCRIERE

Istoria romanilor. Date, fapte, oameni
 
... istoria ajută decisiv la înţelegerea prezentului, căci în spatele tuturor acestor „evenimente" de azi se află o Istorie. Cine o cunoaşte, va înţelege mai bine. Tinerii care învăţa Istoria vor fi mai greu de manipulat. Ei vor vedea ce greşeli a făcut fiecare generaţie şi vor şti că din lecţiile trecutului doar cei ce-1 cunosc pot învăţa.
 
Cine ştie Istorie, ştie mult din întreaga poveste a societăţii umane: ştie şi despre războaie, dar şi despre sistemul bancar; şi despre arme, dar şi despre modă; şi despre câmpuri de bătaie, dar şi despre saloane diplomatice; şi despre marile erori ale umanităţii, dar şi despre marile ei victorii politice, sociale, economice, culturale sau chiar sportive! Asemenea informaţii vor găsi şi în volumul de faţă, cu date selectate din toate domeniile, cu noi capitole (recensămintele, constituţiile etc.). Adrian Cioroianu
 
Obiectivul acestei noi lucrări este ca, prin selecţia operată, din Antichitate până în zilele noastre, şi prin modul de prezentare a informaţiilor, să poată oferi perspective pentru înţelegerea întregului. Au fost avute în vedere elemente din sfera politică, economică, socială, culturală şi spirituală, nu doar fiindcă pot contura atmosfera unui moment sau a unei perioade, ci fiindcă au avut consecinţe ce au trecut dincolo de data la care s-au petrecut.
 
Ele sunt plasate, când s-a considerat necesar, într-un context mai larg, istorico-politic, local şi european, de aceea au fost incluse atât evenimente din spaţiul românesc, cât şi din afara acestuia, la care au participat românii sau care au avut impact asupra vieţii lor, covârşitor uneori.
 
CUPRINS:
 
Adrian Cioroianu: De ce avem nevoie de Istorie?
Argument
Abrevieri
ISTORIA ROMÂNILOR
Preistoria şi protoistoria în spaţiul românesc    
Antichitatea-începuturile istoriei în spaţiul românesc
Evul Mediu românesc             
Prima modernitate a românilor    
Românii în epoca modernă    
România contemporană    
România în regimul comunist    
România postdecembristă    
ANEXE
Domni din Ţara Românească şi Moldova, voievozi, principi şi guvernatori ai Transilvaniei    
Şefii de stat ai României    
Preşedinţii Consiliului de Miniştri    
Personalităţi istorice. Mic dicţionar biografic    
Glosar de termeni istorici            
Constituţiile României    
Recensămintele oficiale ale populaţiei în perioada 1899 - 2012    
Repere bibliografice        
Abrevieri                
HĂRŢI ISTORICE    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0288 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.