Istoria întunecată a papilor. Vicii, crime și corupție la Vatican

Istoria întunecată a papilor. Vicii, crime și corupție la Vatican
-6,6%
Preț: 112,00 lei
119,90 lei (-6,59%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-587-575-3
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 256

DESCRIERE

Istoria întunecată a papilor. Vicii, crime și corupție la Vatican - Brenda Ralph Lewis
 
... cititorii au ocazia de a descoperi fața mai puțin vizibilă, ba chiar ascunsă cu orice preț până acum, a multora dintre ocupanții scaunului papal. Au uneltit, au mituit, au furat. Au ucis sau au păcătuit trupește. Au comis fapte terifiante, care i-au șocat până și pe contemporanii lor, în vremuri în care sadismul și brutalitatea făceau parte dintr-un comportament social acceptat.
 
Au instrumentat unele dintre cele mai îngrozitoare crime comise vreodată în numele religiei. I-au condamnat la tortură și la moarte prin metode oribile pe cei care s-au dezis de credință și pe oricine au considerat că putea fi „agent al diavolului”. La rândul lor, numeroși suverani pontifi au fost trădați, detronați, mutilați sau asasinați de rivalii lor.
 
Cartea semnată de Brenda Ralph Lewis se bazează pe o documentare riguroasă pentru a prezenta într-un mod inedit și captivant o mulțime de astfel de cazuri. Expunerea sa se încheie cu povestea lui Papa Pius al XII-lea, care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și-a păstrat neutralitatea într-o lume în care lupta dintre bine și rău ajunsese la apogeu. Volumul se bucură de un format grafic de excepție, întrunind și calitățile unui album de colecție, datorită imaginilor color care însoțesc textul.
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE

CAPITOLUL 1
SINODUL CADAVRULUI, DOMNIA TÂRFELOR
ȘI ALTE SCANDALURI LA VATICAN

CAPITOLUL 2
GENOCID: CATARII, PARTEA I

CAPITOLUL 3
GENOCID: CATARII, PARTEA A II-A

CAPITOLUL 4
PAPI ȘI VRĂJITORI

CAPITOLUL 5
FAMILIA BORGIA

CAPITOLUL 6
DOSARUL GALILEI

CAPITOLUL 7
PRIZONIER LA VATICAN, PARTEA I

CAPITOLUL 8
PRIZONIER LA VATICAN, PARTEA A II-A

CAPITOLUL 9
PAPA ȘI NAZIȘTII

INDEX ȘI SURSA IMAGINILOR

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0257 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.