Ipoteza fericirii. Armonia dintre știința modernă și vechea înțelepciune

Ipoteza fericirii. Armonia dintre știința modernă și vechea înțelepciune
Preț: 46,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6933-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 380

DESCRIERE

Ipoteza fericirii. Armonia dintre știința modernă și vechea înțelepciune - Jonathan Haidt
 
... este o carte despre cum ne putem găsi un sens în viaţă asimilând sfaturile vechii înţelepciuni şi adoptând descoperirile psihologiei moderne. Haidt pune în discuţie unele dintre concepţiile populare despre originea fericirii, despre rolul reciprocităţii şi despre contribuţia raţiunii la luarea deciziilor. Aflăm astfel de ce, de multe ori, virtutea nu îşi este propria răsplată, de ce extrovertiţii sunt de fapt mai fericiţi decât introvertiţii şi de ce gândirea conştientă nu e atât de importantă cum ne-ar plăcea să credem. Inspirându-se atât din filozofie, cât şi din ştiinţă, Ipoteza fericirii ne arată cum am putea deveni mai buni, mai echilibraţi şi mai fericiţi.

„Fericirea nu e ceva ce putem găsi, obţine sau atinge în mod direct. Trebuie să ne asigurăm condiţiile potrivite şi apoi să aşteptăm. Unele dintre acele condiţii ţin de noi înşine, precum coerenţa din­tre părţile şi nivelurile personalităţii noastre. Alte condiţii presupun o relaţie cu lucruri care se află în afara noastră: aşa cum plantele au nevoie de soare, de apă şi de pământ fertil pentru a creşte, oamenii au nevoie de iubire, de muncă şi de o legătură cu ceva mai mare decât ei înşişi.
 
Merită să luptăm pentru a dezvolta relaţiile potrivite dintre noi şi ceilalţi, dintre noi şi munca pe care o facem şi dintre noi şi ceva mai mare decât persoana noastră. Dacă reuşim să creăm aceste relaţii, scopul şi sensul vor începe să se facă simţite.“ — JONATHAN HAIDT
 
CUPRINS:
 
Introducere: Prea multă înțelepciune
1. Sinele divizat
2. Cum ne răzgândim
3. Reciprocitate cu vârf și îndesat
4. Greșelile altora
5. Căutarea fericirii
6. Iubirea și atașamentele
7. Foloasele adversității
8. Fericirea virtuții
9. Divinitate cu sau fără Dumnezeu
10. Originea fericirii
11. Concluzie: Despre echilibru
Mulțumiri
Note
Bibliografie
Indice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0214 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.