Ioan profetul

Ioan profetul
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 364
Categoria: Religie

DESCRIERE

Ioan profetul - Olimpiu Magheran Din lipsa unor documente, până acum s-a scris foarte puţin despre Ioan Botezătorul, acest reformator politic şi spiritual, ce apare la punctul de răscruce a trei mari religii: Iudaismul, Creştinismul şi Islamismul. Invocând cu obiectivitate istoria, autorul descoperă suficiente ipostaze ale lui Ioan, unele amintite în diverse tradiţii religioase, altele surprinse în scrierile unor istorici contemporani acelor vremuri precum Iosephus Flavius, încât să poată întocmi această biografie sub forma unui roman. Ioan Botezătorul este fară îndoială un personaj pentru un roman de succes, personaj ce vine dintr-o lume în care gnozele şi misticismul semit, la vremea aceea îşi disputau oarecum supremaţia. Din roman nu lipsesc acţiunea, suspansul, romantismul şi nici frumoasele parabole pline de înţelepciune ale vremurilor de atunci. Deşi Ioan Botezătorul este arhetipul ascetului în creştinism, acesta a avut o viaţă pe cât de obscură pe atât de tumultoasă: După cum aflăm din tradiţia ortodoxă, încă de mic Ioan este urmărit de Irod cel Mare pentru a fi ucis. Mama sa Elisabeta reuşeşte să-1 ascundă în inima unui munte, însă la scurt timp moare lângă micul ei prunc. Din textele mandeenilor reiese că acesta va creşte printre sabeeni până la plecarea sa spre pustiul arid al Iudeei, unde se străduieşte să urce pe treptele iniţierilor spirituale. Se pare că ar fi avut contact cu esenienii de la Qumran, este uns profet, îl întâlneşte pe Iisus, după care intră în conflict cu Irod Antipa ... Pe măsură ce personajul îşi revelează misiunea, romanul tinde să devină iniţiatic, dezvăluind din tainele învăţăturilor sacre specifice timpurilor de atunci. CUPRINS: Primele semne Mesajul din templu Vizita Umbra lui Levi Calvarul Zorii unei noi dimineţi Vlăstarul şi sâmburele Pustiul Glasul celui care strigă în pustie Profetul Crepusculul Apusul Ospăţul

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5
Este o carte care merita sa fie citita. Sincer, n-am putut sa o las din mana. Am tinut sa precizez asta pentru ca este o carte plina de continut, o carte vie pe care, dupa ce o citesti ramai cu ceva... ce ramane! Bafta la citit!

Titluri de același autor

Created in 0.0414 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.