Învăţături ezoterice. O perspectivă creştină asupra adevărului

Învăţături ezoterice. O perspectivă creştină asupra adevărului
Preț: 23,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-92951-0-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 152

DESCRIERE

Învăţături ezoterice. O perspectivă creştină asupra adevărului - Stylianos Atteshlis
 
Adevãrul Absolut este un diamant strãlucitor, cu multe fatete. Lumina Divinã umple acest nestemat si culorile sclipesc din fiecare faţetã. Misticii, mesagerii, înteleptii si dascãlii de toate vârstele, rase si credinte au vorbit despre o fată diferitã a acestui Adevãr comun Etern. Crestinătatea ezotericã monoteistă s-a ivit în constiintă umanã începând din timpuri imemoriale, ca o reflectie concisa si limpede a Adevãrului. Sistemul nostru pentru Cercetarea Adevãrului este devotat traditiei Crestine ezoterice. Explorarea noastrã a Adevărului si angajamentul nostru continuu în Planul Divin al Fiintării Absolute, este obtinut prin studiu dirijat, observatie, exercitiu si meditatie. Abordarea noastrã este metodicã, sigura si de sine, evidentã.
 
Căutăm sã cuprindem darurile sfinte, întelegerile si revelatiile dãruite nouã. Aspirãm sã întelegem si sã ne acordãm pe noi însine cu Legile Divine, Formele, Principiile si Cauzele care guverneazã Viata. Lucrãm în numele Iubirii, cu răbdare si in mod armonios. Noi apreciem dezvoltarea balansata si integrarea întregii noastre fiinte pe mãsurã ce cultivãm aspectele noastre emotionale, morale, spirituale si mistice. "Învătături Ezoterice" a fost dezvoltatã ca o carte ghid, pentru studentii apartinând Sistemului Pentru Cercetare Adevărului si de asemenea, pentru totii ceilalti Cercetãtori.
 
Doctrinele majore ale Sistemului sunt revăzute si combinate, cartea prezentând fundamentele sistemului si anume: 1. Fiintarea Absoluta-Dumnezeu 2. Logosul Lui Hristos 3. Duhul Sfânt 4. Umanitatea 5. Ordinele Arhanghelilor 6. Creatia 7. Lumile 8. Cum este construit corpul uman 9. Dublul Eteric 10. Cele Trei Corpuri Ale Noastre 11. Relatia Intre Personalitatea Noastră Temporara si Permanenta 12. Elementali 13. Subconstientul 14. Legea Cauzei si Efectului 15. Privirea Launtrica
 
Spre deosebire de alte sisteme, Sistemul Pentru Cercetare Adevărului expune progresiv cercetătorul energiilor sacre, numai după ce el a realizat curăţirea personalităţii, evitând interferenţa agresivă cu centrii săi energetici, care poate duce la vătămarea sistemului său nervos. Fiecare dintre noi vine în această lume cu o anumită constituţie psiho-mentală, care îl face să se aplece spre anumite practici spirituale şi îi interzic altele. Trebuie să ne reamintim constant că nu este întâmplator unde ne-am născut, având de învăţat anumite lecţii ale vieţii.
 
De aceea, apropiindu-ne de acest sistem de meditaţie creştin, vom putea mai uşor să integrăm tehnicile de meditaţie, specifice sistemului, în viaţa noastră zilnică, ducând la o îmbunătăţire substanţială a vieţii noastre spirituale, ancorându-ne mai bine în iubire şi credinţă. O caracteristică principală a sistemului este modul în care pamântescul şi Divinul sunt tratate, astfel încât să nu se creeze o diviziune între ele. Nu este sănătos şi nici respectuos să anihilăm lumea materială, creând o prăpastie între starea meditativă şi starea normală de trezire.
 
Fragmente din carte:

CAPITOLUL UNU. FIINŢAREA ABSOLUTĂ
Dumnezeu este dragoste; şi cel ce trăieşte în dragoste trăieşte în Dumnezeu şi Dumnezeu în el. (Ioan 4: 16) Eu cred în unul Dumnezeu, tatăl atotputenic, făcător al cerului şi pământului şi al tuturor lucrurilor vizibile şi invizibile. (Crezul)
 
…acesta este Dumnezeul cel Mare, El care este pretutindeni umplând totul, sursa tuturor lucrurilor bune şi dătătorul de viaţă (rugăciune tradiţională greacă). Aceasta este Autoritatea Eternă care sălăşluieşte neschimbată în toate universurile create, toate cerurile şi pământurile. Găsim Fiinţarea, în toată Puterea şi Gloria, în cel mai mic atom de materie precum şi în galaxiile imense şi nemărginite; în adâncurile mării şi pe crestele munţilor. Este pretutindeni în Autoritate eternă şi deplină, de la cel mai adânc abis până la tronul Gloriei Lui necuprinse.
 
Fiinţarea Absolută, s-ar spune, este Starea de Conştienţă de Sine a Supraconştiinţei Absolute în care fiecare este, găseşte şi face apel la energia necesară pentru expresia şi existenţa Lui. Este Unul şi Singurul Dumnezeu, acela care în Desăvârşirea Sa Absolută meditează şi se exprimă pe Sine. Fiecare lucru, vizibil sau invizibil, din cer sau de pe pământ, este expresia lui Dumnezeu, rezultatul Plăcerii Lui Divine în Creativitate.
 
Totuşi ce tipuri de Conştientizare de Sine are Fiinţarea Absolută? Cu siguranţă Conştientizare De Sine Absolută în toate stările ei, de la cea statică, neexprimată, la cea mai complexă expresie, Supraconştiinţa. Fiinţarea Absolută are Totul, nu-i trebuie nimic, nu are cea mai mică nevoie să se exprime. Este Binecuvântarea Absolută. Pentru noi Binecuvântarea este ultima treaptă pe scara devenirii unei fiinţe complete şi intrării în lumea noastră reală. Totuşi, Binecuvântarea nu este exact o natură a Fiinţării Absolute, de vreme ce referindu-ne la Dumnezeu noi trebuie să vedem Binecuvântarea în relaţie cu Suzeranitatea. Totuşi ochii omului, materiali sau spirituali, nu pot contempla nimic mai presus de Binecuvântarea din interiorul Fiinţării Absolute.
 
Este de neconceput că ar putea exista măcar o parte a Infinitului, care să nu conţină în ea Fiinţarea Absolută. Cu toate acestea, Infinitul nu este Dumnezeu şi nici Dumnezeu nu se limitează la Infinit. Dumnezeu este mai presus de conceptul oricărui tip de spaţiu. El este Viaţa însăşi - Viaţa care este expresia Fiinţării Absolute, în sine însuşi, printr-un mijloc special pe care Ea l-a creat tocmai în acest scop. O astfel de manifestare este Mintea".
Prin Minte, Fiinţarea Absolută se exprimă pe Sine ca Multiplicitate în lumile separării. Înainte de a merge mai departe către expresia Multiplicităţii Lui Divine, este necesar ca noi să insistăm asupra înţelesului cuvântului Dumnezeu, în ceea ce priveşte unicitatea Lui de neînţeles şi Mila Lui Infinită, astfel ca noi să nu dezvoltăm niciodată teamă de El în inimile noastre, ci numai iubire nemărginită şi fără grijă de sine...
 
CUPRINS:
Note Introductive
Capitolul I
   Fiinţarea Absolută... 17
Capitolul II
   Logosul lui Hristos... 23
Capitolul III
   Duhul Sfânt... 29
Capitolul IV
   Umanitatea... 33
Capitolul V
   Ordinele Arhanghelilor... 47
Capitolul VI
   Mintea şi Vitalitatea Eterică... 53
Capitolul VII
   Creaţia... 59
Capitolul VIII
   Spaţiu - Loc - Timp... 63
Capitolul IX
   Lumile... 69
Capitolul X
   Luminaşi Super lumina... 77
Capitolul XI
   Cum este Construit Corpul Uman... 81
Capitolul XII
   Dublul Eteric... 85
Capitolul XIII
   Cele Trei Corpuri ale Noastre... 95
Capitolul XTV
   Relaţia între Personalitatea Noastră Temporară şi Permanentă... 101
Capitolul XV
   Elementali... 105
Capitolul XVI
   Subconştientul... 113
Capitolul XVII
   Legea Cauzei şi Efectului... 119
Capitolul XVIII
   Privirea Lăuntrică... 123
în loc de Epilog... 131
Călătorul Viselor... 132
Glosar... 136
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0278 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.