Invatatorul Lumii. Viata si invataturile lui J. Krishnamurti

Invatatorul Lumii. Viata si invataturile lui J. Krishnamurti
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069609835
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 200

DESCRIERE

Invatatorul Lumii. Viata si invataturile lui J. Krishnamurti - R. E. Mark Lee
 
... timp de aproape sapte decenii, Krishnamurti a calatorit pe toate continentele, afirmand adevaruri eterne despre existenta umana si a abordat cu indrazneala probleme contemporane, precum violenta, coruptia, conflictul in relatiile personale, prabusirea valorilor morale si golul de a trai intr-o societate care se dezvolta rapid, inrobita de tehnologie si de industria divertismentului.
 
In loc sa incerce sa-l inteleaga pe profesor si invataturile sale, Krishnamurti si-a indemnat ascultatorii si cititorii sa se inteleaga pe ei insisi, fiind fiinte umane sensibile, alerte, grijulii si iubitoare. Dupa o viata de predare cu un singur scop,,, pentru a-i elibera pe oameni", neconditionat, Krishnamurti a murit in California, lasand invataturi vaste bine documentate, care nu ofereau niciun sistem de credinta, nicio organizare spirituala, nici metode, ci doar indemnul,, Adevarul este un pamant fara cale"  si nu te poti apropia de el pe nicio cale, prin nicio religie, prin nicio secta".
 
Aceasta biografie este o naratiune scurta, usor de citit, menita sa prezinte tinerei generatii un mare profesor spiritual cu  un mesaj simplu de dragoste, compasiune si cunoastere de sine...

R. E. Mark Lee, fost director executiv al Fundatiei Krishnamurti America timp de douazeci de ani, in prezent administrator al fundatiilor din America si India, a petrecut peste 20 de ani, lucrand cu Jiddu Krishnamurti. Lee si-a petrecut cea mai mare parte a carierei in scolile Krishnamurti din India si in America, ca profesor si director. A fost directorul fondator al scolii Oak Grove din Ojai, California.

Pe 4 februarie 2020, a sustinut un discurs la Kolkata despre,, Provocarile lucrului cu Jiddu Krishnamurti". El a spus ca Krishnamurti a actionat ca o,, oglinda sincera" pentru el, de-a lungul anilor, ghidandu-l cu blandete spre o schimbare a perceptiei, de-a lungul calatoriei sale interioare.

Krishnamurti a fost considerat de multi a fi un echivalent modern al lui Buddha. El a afirmat adesea ca scopul educatiei este acela de a aduce libertate, iubire,,, inflorirea bunatatii" si transformarea completa a societatii.

CUPRINS:

Introducere

I. NU ESTE INDIAN

II. PRIMII ANI

III. ÎN AŞTEPTAREA ÎNVĂȚĂTORULUI LUMII

IV. „PROCESUL“

V. „ADEVĂRUL ESTE UN PĂMÂNT FĂRĂ CALE"

VI. O PERSOANĂ PRIVATĂ

VII. SCRIITOR ŞI PROFESOR

VIII. AUTORITATE, ORGANIZAŢII, FUNDAŢII

IX. EDUCAŢIE ŞI ŞCOLI

X. DISCUŢII ÎN JURUL LUMII

XI. PLĂCERE ŞI FRICĂ

XII. MOARTEA ŞI REINCARNAREA

Note şi referințe
Bibliografie
Cronologia vieții lui J. Krishnamurti
Mulțumiri
Pentru mai multe informații.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura Initiatica/Beletristica

Created in 0.0203 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.