Invatam tot timpul

Invatam tot timpul
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 9786064005489
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 208

DESCRIERE

Invatam tot timpul - John Holt
 
... e necesar oare ca învățarea să se producă într-un cadru fix, după anumite reguli, sau învățăm oricând, la fel de natural precum respirăm, din ceea ce trăim și din ceea ce vedem zi de zi în jurul nostru? E nevoie să împingem copiii de la spate și să intervenim cu stimulente sau pedepse pentru ca ei să învețe? Nicidecum. „Învățarea chiar e distractivă”, ne spune John Holt, cu atât mai mult cu cât e încurajată de curiozitatea inerentă copiilor și de dorința lor de a face lucrurile „ca oamenii mari”. În această carte, autorul aduce numeroase exemple și oferă metode ingenioase pentru a ajuta copiii să nu se blocheze în mecanismele ruginite ale educației formale.
 
El vorbește despre deprinderea scris-cititului, a aritmeticii, a muzicii, a științelor – întorcându-se în permanență la aplicațiile practice ale acestora și la bucuria pe care o generează atunci când se transformă în abilități. Rândurile sale transmit optimism, încredere și, mai ales, dragoste pentru cei mai mici dintre noi – susținând ideea că învățarea se produce firesc și cu rezultate din cele mai bune, atunci când nu e îngrădită și compartimentată.
 
John Holt (1927–1985), apreciatul reformator al sistemului tradiţional de învăţământ din SUA, a promovat şcolarizarea la domiciliu şi a devenit celebru pe întregul mapamond în 1964 odată cu volumul How Children Fail (Cum eşuează copiii). De același autor, a mai apărut la Editura Trei, Cum învață copiii (2015).
 
CUPRINS:
 
Capitolul unu. Scris-cititul
Citind cu încredere. Treizeci de ore. Descoperind literele. Explorând cuvintele. Pregătindu-ne pentru citit. Inventând roata. Cuvinte în context. Sunete sensibile. Cum să nu învăţăm să citim. Cum să nu învăţăm să scriem: cu Big Bird. Ortografia. Scrisul de mână. Cetăţean în lumea cărţilor
 
Capitolul doi. Acasă cu numerele
Număratul. Adunarea şi scăderea. O numărătoare manuală. Abstractizările. înmulţirea. Acele tabele uşoare. înmulţind numere mari. Fracţii. Despre „infinit". Matematică de contrabandă. Finanţele familiei. Rezolvarea problemelor. Călăritul, vânătoarea şi aritmetica.
 
Capitolul trei. Copiii mici, cercetători ştiinţifici
Puzzle-uri. A crea cunoaştere. A construi înţelegerea. Făcând propriile noastre legături. Lecţii pe teren. A dota lumea cu semnificaţie
 
Capitolul patru. Iubind muzica
încă o şansă. începând devreme. Despre exerciţiu. Suzuki. Au blocat toate ieşirile. Sentimentele în muzică
 
Capitolul cinci. Ce pot face părinţii
Vocile adulţilor. O educaţie nesolicitată. Puterea exemplului. Predarea, o ştiinţă naturală. A cui mână dreaptă? Corectarea greşelilor. Fanii laudelor. Ajutorul nedorit. Concluzii
 
Capitolul sase. Natura invatarii
Trei metafore capcana. A invata inseamna a da sens lucrurilor. A trai invatand. Fiecare ora de peste zi
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0428 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.