Introducere în teosofie

Introducere în teosofie
Preț: 26,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-94213-1-4
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 160

DESCRIERE

Introducere în teosofie - C. W. Leadbeater
 
Teosofia desemnează o colecție de învățături mistice despre cosmogonie, misterele vieții și natura divinității (etimologic, cuvântul provine din termenii grecești theos, „Dumnezeu”, și sophia, „înțelepciune”, ceea ce s-ar putea traduce prin „înțelepciunea divină”).

Datorită numeroaselor lucrări și prelegeri ale Societății Teosofice (fondată în 1875 la New York), precum și datorită influenței numărului mare de adepți, teosofia s-a răspândit rapid și în Europa și a contribuit substanțial la dezvoltarea curentului New Age în lume.
 
C. W. Leadbeater (1854 – 1934) a fost unul dintre cei mai mari parapsihologi și ocultiști ai lumii. Rămas orfan de tată la vârsta de 8 ani, fără posibilități materiale, Leadbeater a fost nevoit să se angajeze la scurt timp de la terminarea liceului pentru a se putea întreține atât pe el, cât și pe mama sa. După mai multe slujbe mărunte în cadrul Bisericii Anglicane, în 1879 este numit preot în Farnham. Începe să studieze intensiv spiritualismul după ce a citit despre ședințele de levitație ale mediumului Daniel Dunglas Home.
 
Se alătură Societății Teosofice în 1883, atras de învățăturile expuse de A. P. Sinnett în cartea The Occult World. Anul următor o întâlnește pe Elena Petrovna Blavațkaya, care acceptă să-l ia ca ucenic. Acesta a fost începutul unei lungi cariere în studiul științelor ezoterice, alături de cei mai mari maeștri ai vremii. În 1894 o întâlnește pe Annie Besant, noua conducătoare a Societății Teosofice, care îi oferă o funcție de conducere în cadrul sediului central al aceleiași instituții. C. W. Leadbeater a exercitat o mare influență asupra ideilor moderne despre științele ezoterice, în special în cercurile New Age.
 
A scris 69 de cărți de spiritualitate, pe teme precum clarvederea, viața după moarte, reîncarnare, karmă, dezvoltarea abilităților parapsihice ș. a., traduse în numeroase limbi, editate și reeditate pe tot Globul. Rămâne cunoscut în special pentru acuratețea informațiilor din lucrările Planul astral și Planul devachanic, în curs de publicare la editura noastră în cadrul colecției „Teosofica”.
 
CUPRINS:
 
Capitolul 1. Ce este teosofia        
Capitolul 2. De la absolut, la om            
Capitolul 3. Formarea unui sistem solar        
Capitolul 4. Evoluţia vieţii
Capitolul 5. Structura omului
Capitolul 6. Ce se întâmplă după moarte    
Capitolul 7. Reîncarnarea        
Capitolul 8. Scopul vieţii            
Capitolul 9. Lanţurile planetare                    
Capitolul 10. Rezultatul studierii teosofiei

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0333 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.