Intraconectați - Dr. Daniel J. Siegel

Intraconectați - Dr. Daniel J. Siegel
-5,2%
Preț: 55,00 lei
58,00 lei (-5,17%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-639-542-7
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 368

DESCRIERE

Intraconectaţi. EuNoi (Eu + Noi) ca integrare a sinelui, identităţii şi apartenenţei - Daniel J. Siegel
 ... cartea lui Daniel J. Siegel combină reflecțiile personale cu discuții științifice despre modul în care mintea, creierul și relațiile noastre ne modelează ceea ce suntem. Pledoaria autorului pentru a ne lărgi perspectiva și a ne considera ceva mai mult decât niște indivizi izolați devine cu atât mai importantă în vremurile de azi, bântuite de cel puțin cinci pandemii: cea cu virusul COVID-19, cea a nedreptății sociale, cea reprezentată de distrugerea mediului, pandemia dezinformării și a polarizării și cea a dependenței de atenție.
 
Sinele nostru bazat pe corp este conectat la un NOI, formând identității și apartenenței noastre. Pandemia de COVID-19 ne-a învățat că suntem cu toții conectați. Intraconectați discută despre această legătură, precum și despre alte realități ale vieții noastre intraconectate.
 
În această lucrare captivantă din punct de vedere personal și iluminatoare din punct de vedere filosofic, dr. Dan Siegel își duce explorările unice ale experienței umane a sinelui și a minții la un nivel și mai profund. El dezvăluie cum ceea ce numește, pe bună dreptate, «pandemia sinelui solitar» se bazează pe o iluzie, aflată în dezacord atât cu știința contemporană, cât și cu înțelepciunea tradițională. Cu elocvență și pricepere, el ne ghidează înapoi spre adevărata noastră natură, spre intra- și inter-ființarea cu toți ceilalți și cu tot ce există. Dr. Gabor Maté

Dr. Daniel J. Siegel a absolvit medicina la Universitatea Harvard și și‑a completat studiile postuniversitare la Universitatea California, Los Angeles (UCLA), cu pregătire în pediatrie și psihiatrie pentru copii, adolescenți și adulți. Este profesor clinician de psihiatrie la Școala de Medicină a UCLA și co‑director fondator al Centrului de Cercetare a Conștienței de la UCLA. Membru distins al Asociației Americane de Psihiatrie și laureat al mai multor burse onorifice, dr. Siegel este și directorul executiv al Mindsight Institute, organizație educațională care oferă cursuri concentrate pe îmbunătățirea dezvoltării mindsight prin examinarea interfeței dintre relațiile umane și procesele biologice fundamentale.

CUPRINS:

Cuvinte de apreciere pentru cartea Intraconectaţi
Bine ai venit!... 9
Apariţia... 89
Concepţie şi naştere... 114
Primii ani de viaţă... 131
Copilăria... 155
Anii de şcoală... 193
Adolescenţa... 215
Plecarea de acasă... 233
Călătorii... 255
Alegerea... 280
Speranţa... 313

Anexa 1: Practica Roţii Conştientizării: Scurt rezumat... 333
Anexa 2: Seria de Mişcări Integrative... 337
Referinţe, resurse şi lecturi... 354
Mulţumiri... 360
Despre autor... ... 365
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0206 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.