Interpretarea jungiana a viselor

Interpretarea jungiana a viselor
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 176

DESCRIERE

Interpretarea jungiana a viselor - James A. Hall
…visele sunt viaţa... Adesea avem nevoie de oglindirea în celălalt pentru a ne înţelege propriile vise vizualizând impactul lor emoţional şi de sens asupra altora. Acest lucru ne permite să privim din alte perspective decât propria imagine de sine sau propriul nostru mod obişnuit de a înţelege viaţa şi astfel să descoperim acele lucruri despre noi înşine care să ne ajute să schimbăm, să devenim mai flexibili şi mai amplu conectaţi la propria noastră viaţă şi destin. Calea regală spre bucuria vieţii este în noi înşine, iar visele sunt poarta spre o viaţă cu sens. (Mihaela Minulescu) Visele, numite de unii limba uitată a lui Dumnezeu, iar de alţii mesaje ale diavolului, au fost timp îndelungat considerate ca semne ale viitorului. Dar credinţa modernă că visele sunt intim asociate cu psihologia personală, atitudinile şi tiparele comportamentale ale visătorului provine din munca de pionierat a psihiatrului elveţian C. G. Jung, care a arătat că în vise inconştientul prinde viaţă, în cartea de faţă avem un ghid practic şi cuprinzător de înţelegere a viselor în lumina principiilor fundamentale ale psihologiei analitice jungiene. (Daryl Sharp)
CUPRINS:
Introducere Prefaţă 1. Conceptele de baza ale psihologiei jungiene 2. Caracteristicile visului 3. Abordarea jungiană a viselor 4. Visele ca instrumente de diagnostic 5. Probleme legate de tehnică 6. Imaginile eului şi complexele constelate în vise 7. Temele cel mai des întâlnite în vise 8. Contextul visului 9. Simbolism şi alchimie 10. Visele şi procesul de individuare 11. Cele două tensiuni caracteristice interpretării viselor Note Glosar Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0319 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.