Inteligența financiară. Ghidul managerului pentru înțelegerea adevăratei semnificații a cifrelor

Inteligența financiară. Ghidul managerului pentru înțelegerea adevăratei semnificații a cifrelor
Preț: 77,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-44-1266-9
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 408

DESCRIERE

Inteligența financiară. Ghidul managerului pentru înțelegerea adevăratei semnificații a cifrelor - Karen Berman, Joe Knight, John Case
 
... oferă managerilor explicații detaliate pentru diferitele concepte din domeniul financiar si le pune la dispoziție și strategii practice, în baza cărora vor avea mai multă încredere să aloce resurse, să ia decizii și, astfel, să obțină un succes mai mare pe plan profesional.

Scrisă într-un limbaj accesibil și conținând poveștile palpitante ale unor companii reale, această lucrare exhaustivă conține toate informațiile și instrumentele de care avem nevoie pentru a deveni mai eficienți în afaceri.

Fragment din carte:
 
Atât timp cât există mincinoși și hoți pe acest pământ, unii dintre ei vor găsi, fără îndoială, modalități de a comite fraude și deturnări de fonduri. Poate ai remarcat însă și altceva legat de lumea misterioasă a finanțelor, și anume, că multe companii găsesc modalități perfect legale pentru ca evidențele lor contabile să arate mai bine decât ar arăta în realitate.
 
În mod categoric, aceste modalități legitime nu sunt la fel de spectaculoase cum este frauda pură: ele nu pot să facă o companie falimentară să pară profitabilă, cel puțin nu pentru mult timp. Dar este uimitor ce pot să realizeze acestea. Spre exemplu, o tehnică măruntă denumită înregistrare unică îi permite unei companii să adune mai multe informații negative și să le înghesuie în documentele financiare ale unui trimestru, astfel încât rezultatele financiare ale următoarelor trimestre să arate mai bine.
 
Alternativ, mutarea unor cheltuieli dintr‑un cont în altul poate îmbunătăți imaginea câștigurilor trimestriale ale companiei determinând mărirea  prețului  acțiunilor  acesteia  la  bursă.  Cu  ceva  timp  în urmă, The Wall Street Journal publica un articol de fond despre modalitatea prin care companiile își măresc profitul net reducând fondurile de pensii – chiar dacă acestea nu pot cheltui nici măcar un bănuț pentru aceste beneficii...
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0225 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.