Inteligenta emotionala în Leadership

Inteligenta emotionala în Leadership
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-44-0050-5
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 372

DESCRIERE

Inteligenta emotionala în Leadership - Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee
 
Cum ar arata viata noastra, daca institutiile în care lucram ar fi con-duse de lideri care ne inspira? Cum ar fi scolile în care învata copiii nostri, daca profesorii ar pune accent pe dezvoltarea inteligentei emotionale? Si ce s-ar întâmpla, daca ne-am folosi cu inteligenta emotiile în familie si în comunitate?
 
În paginile cartii de fata se regasesc experientele multor lideri cu o inteligenta emotionala deosebita. Din cercetarea acestor cazuri, au iesit la iveala raspunsuri la întrebari vitale privind conducerea bazata pe inte-ligenta emotionala. De exemplu, ce resurse le sunt necesare liderilor, pentru a fi eficienti? De unde îsi trage forta launtrica un lider? Cum îi inspira pe cei din jur? Cum creeaza un climat favorabil inventivitatii, performantei si relatiilor interumane?
 
Iar raspunsurile sunt esentiale, pentru ca dimensiunea emotionala a activitatii de conducere – uneori invizibila, alteori ignorata – determina cât de bine vor functiona toate celelalte aspecte organizationale. Altfel spus, actiunile liderilor si starile lor de spirit au un impact covârsitor asupra celor pe care îi îndruma.
 
Conducerea bazata pe inteligenta emotionala inspira si stimuleaza pasiunea si entuziasmul; de asemenea, sustine motivatia si devotamentul. Cei care si-au dezvoltat abilitatile emotionale au început sa se cunoasca mai bine, sa manifeste mai multa empatie, sa dea dovada de mai multa stapânire de sine si sa beneficieze de relatii interumane mai armonioase. În final se dovedeste ca maniera în care relationam cu noi însine si cu ceilalti, numita de Daniel Goleman „inteligenta emotionala“, garanteaza reusita în viata într-o masura mai mare decât acumularea de titluri si diplome.

CUPRINS:
 
Prefata
Multumiri
 
Partea intai Puterea inteligentei emotionale
 
Capitolul 1
Conducerea bazata pe inteligenta emotionala
 
Capitolul 2
Conducerea rezonabila
 
Capitolul 3
Neuroanatomia conducerii
 
Capitolul 4
Repertoriul conducerii
 
Capitolul 5
Stilurile distante. A fi aplicate cu precautie
 
Partea a doua Cum se formeaza un lider
 
Capitolul 6
Cum sa deveniti un lider rezonant
 
Capitolul 7
Motivatia schimbarii
 
Capitolul 8
Metamorfoza. Aplicarea schimbarilor in conducere
 
Partea a treia. Construirea unei organizatii inteligente din punct de vedere emotional
 
Capitolul 9
Realitatea emotionala a echipei
 
Capitolul 10
Realitatea si viziunea ideala
 
Capitolul 11
Crearea unor chimbari durabile
 
Anexa A
EI versus IQ
 
Anexa B
Inteligenta emotionala
 
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1014 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.