Înţeleptul de la Arunachala. Convorbiri cu Sri Ramana Maharshi

Înţeleptul de la Arunachala. Convorbiri cu Sri Ramana Maharshi
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-723-2
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 624

DESCRIERE

Înţeleptul de la Arunachala. Convorbiri cu Sri Ramana Maharshi - Sri Ramana Maharshi
 
... volumul cuprinde dialogurile din Talks with Sri Ramana Maharshi, lucrare apărută pentru prima oară în limba engleză în anul 1955. Convorbirile purtate cu Ramana Maharshi, între anii 1935 şi 1939, de către discipoli din ashram şi vizitatori veniţi din întreaga lume au fost înregistrate de Sri Munagala Venkataramiah, devenit mai târziu Swami Ramânanda Sarasvati. Îi suntem recunoscători acestuia pentru rigurozitatea cu care a notat dialogurile, ca interpret calificat în cadrul ashramului. Prin grija sa, cea mai mare parte dintre acestea au fost revăzute şi corectate de Sri Ramana însuşi, oferindu-se astfel o garanţie în plus a autenticităţii.
 
Ramana Maharshi, supranumit şi Înţeleptul de la Arunachala, nu ţinea conferinţe, discursuri sau predici, nu pretindea nimănui să creadă în cuvintele sau în tăcerile sale, nu considera pe nimeni discipol pentru că ştia că singurul Maestru este Dumnezeu. Prin simpla sa prezenţă, Ramana Maharshi reuşea să îi transforme pe cei pătrunşi de tăcerea sa elocventă şi de pacea ce se degaja din personalitatea sa atât de impersonală...
 
Fragmente din carte:
D. Cum să te eliberezi de ignoranţă?
M. Pe când dormeai în patul tău la Tiruvannamalai ai visat că te afli într-un alt oraş. Pentru tine, scena era reală. Corpul îţi rămânea totuşi întins pe patul tău. Oare un oraş întreg se revărsase atunci în camera ta sau ai putut să-ţi părăseşti camera lăsându-ţi corpul acolo? Ambele eventualităţi sunt irealizabile. În consecinţă, faptul că ai rămâi acolo ca şi acela că ai văzut în acelaşi timp un alt oraş sunt amândouă ireale. Numai din cauza mentalului tău ele par reale. Astfel „eul" din vis se risipeşte pentru a face loc unui alt „eu" care descrie chiar acel vis. Acest din urmă „eu" nu exista în vis. Cele două „euri" sunt, deci, ireale. Substratul mental este cel care îşi continuă mereu activitatea şi face să se deruleze diversele scene. Un „eu" diferit apare odată cu fiecare gând şi dispare odată cu el. Nenumărate „euri" se nasc şi mor astfel în fiecare clipă. Ceea ce subzistă este mentalul, şi el este cel care constituie cel mai serios obstacol. El este hoţul despre care vorbea Janaka. Demască-l şi vei fi fericit.
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE
O explicaţie despre cum a ajuns să fie scrisă această carte
CUVÂNT ÎNAINTE
ÎNŢELEPTUL DE LA ARUNACHALA
Convorbiri cu Sri Ramana Maharshi
APENDICE I
Lecturi şi povestiri
APENDICE II
GLOSAR
INDEX ALFABETIC
BIBLIOGRAFIE
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0216 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.