Înțelepciunea unui Bullfrog. Leadership simplificat (dar nu ușor)

Înțelepciunea unui Bullfrog. Leadership simplificat (dar nu ușor)
-8,2%
Preț: 45,00 lei
49,00 lei (-8,16%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-789-409-7
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 208

DESCRIERE

Înțelepciunea unui Bullfrog. Leadership simplificat (dar nu ușor) - William H. McRaven
 
În 2011, când a preluat conducerea Comandamentului pentru Operațiuni Speciale al Statelor Unite, amiralul McRaven a fost onorat să primească distincția de „Bullfrog", acordată militarului SEAL cu cea mai mare vechime în serviciul activ. Când s-a pensionat în 2014, Mc Raven avea la activ 37 de ani ca Navy SEAL, conducând bărbați și femei la toate nivelurile comunității de operațiuni speciale. În următorii patru ani, el a ocupat funcția de rector al întregului Sistem de universități din Texas, cu cei 230 000 de studenți și 100 000 de cadre didactice și lucrători din domeniul sănătății.
 
Pe parcursul acestor patru decenii, amiralul McRaven s-a confruntat cu toate provocările imaginabile în materie de conducere, de la comandarea operațiunilor de luptă - inclusiv capturarea lui Saddam Hussein, salvarea căpitanului Phillips și raidul pentru Osama bin Laden.
 
Înțelepciunea unui bullfrog se bazează pe aceste experiențe și pe nenumărate altele din viața incredibilă a amiralului McRaven, inclusiv situații de criză, controverse de management, tranziții organizaționale și dileme etice, pentru a oferi cititorilor cele mai importante lecții de leadership pe care autorul le-a învățat de-a lungul deceniilor de serviciu militar.
 
Fiecare capitol oferă câte o parabolă asemănătoare cu cele din bestsellerul Fă-ți patul, bogată în informații precum cele prezentate în cartea sa de memorii Povești de pe mare, despre trăsăturile specifice de leadership necesare pentru a fi la înălțimea așteptărilor.
 
Înțelepciunea unui bullfrog este tratatul lucid al amiralului McRaven privind calitățile care îi separă pe conducătorii buni de cei cu adevărat extraordinari.
„Mă îndoiesc că veți putea găsi o carte cu mai multe sugestii și sfaturi excelente despre leadership decât în Înțelepciunea unui bullfrog. Bazându-se pe experiența unei vieți în care a ocupat cu succes posturi de conducere la toate nivelurile militare și, ulterior, în alte instituții, cartea succintă, spirituală și antrenantă a lui McRaven oferă liderilor actuali și celor care aspiră la posturi de lider o multitudine de lecții învățate și abordări de bun simț pentru a naviga prin numeroasele provocări legate de conducerea oamenilor și organizațiilor." – Robert Gates, fost secretar al apărării al Statelor Unite ale Americii
 
Amiralul William H. McRaven este autorul cărților Fă-ți patul, Povești de pe mare și Codul eroului, toate bestselleruri New York Times. În cei 37 de ani de carieră în cadrul trupelor Navy SEAL, a deținut funcții de comandă la toate nivelurile. În calitate de amiral, ultima lui însărcinare a fost aceea de comandant al tuturor forțelor pentru operațiuni speciale ale SUA. După retragerea din Forțele Navale, a fost rector al Sistemului de Universități din Texas între anii 2015 – 2018. În prezent, locuiește în Austin (Texas) împreună cu soția sa, Georgeann.
 
CUPRINS:

Introducere
1. Mai bine moartea decât dezonoarea
2. Încrederea se construiește în timp
3. Când ești la comandă, comandă!
4. Cu toţii avem carele noastre alegorice
cu broscoi
5. Singura zi ușoară a fost ieri
6. Aleargă spre sunetul armelor
7. Sua sponte
8. Cine îndrăznește câștigă
9. Speranța nu este o strategie
10. Niciun plan nu supraviețuiește primului
contact cu inamicul
11. Merită să fii învingător
12. Un cioban trebuie să miroasă a oi
13. Inspectează-ți trupele
14. Aşteaptă-te la ce inspectezi
15. Comunică, comunică, comunică
16. Când ești în dubii, fă mai mult
17. Poți să stai la masa lungă și verde?
18. Întotdeauna să ai un partener de înot
Concluzie
Este simplu
Mulțumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0209 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.