Intelepciunea psihopatilor - Kevin Dutton

Intelepciunea psihopatilor - Kevin Dutton
Preț: 35,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069332313
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 288

DESCRIERE

Intelepciunea psihopatilor - Kevin Dutton
 
... biologii evoluţionişti afirmă că, în perioada în care au trăit strămoşii noştri, existenţa unor indivizi extrem de vigilenţi la ameninţările din jur a fost decisivă in lupta împotriva prădătorilor. Din acest punct de vedere, anxietatea a slujit fără doar si poate, drept un considerabil avantaj de adaptare. Cu cât erau mai sensibili la foşnetul arbuştilor, cu atât aveau şanse mai mari de a se proteja mai bine pe ei înşişi, familiile şi comunitatea din care faceau parte.
 
Chiar şi în prezent, indivizii anxioşi sunt mai buni decât ceilalţi la detectarea pericolului. Dacă strecori un chip supărat pe ecranul unui computer printre alte câteva zâmbitoare sau neutre, un anxios o va detecta mult mai repede decât un non-anxios. Anxietatea se poate dovedi o abilitate utilă dacă te prinde noaptea într-un cartier necunoscut...
 
Autorul este marcat de amintirea tatalui sau, care a fost un om special, pentru care nu existau umbre ci doar scopuri. Autorul transmite de fiecare data ca persoanele foarte optimiste, care considera ca rezultatele pot fi doar in favoarea lor, pot sa se incadreze usor si rapid in categoria psihopatilor. La final, se trage concluzia ca pentru a face performante, societatea trebuie sa se bazeze si pe psihopatii sai, pe care sa ii integreze si sa ii determine sa traiasca printre ceilalti, iar cei aparent normali ar trebui sa invete sa traiasca in armonie alaturi de psihopati.
 
CUPRINS:
 
1. Ascensiunea scorpionului
2. Adevăratul psihopat, în picioare, vă rog!    
3. Carpe Noctem        
4. înţelepciunea, psihopaţilor    
5. Preschimbă-mă în psihopat    
6. Cele şapte câştiguri mortale    
7. Supernormalitatea mentală    
Note                    
Mulţumiri    
Index alfabetic    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0306 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.