INIȚIERE ÎN MISTERELE ISTORIEI

INIȚIERE ÎN MISTERELE ISTORIEI
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 210

DESCRIERE

INIȚIERE ÎN MISTERELE ISTORIEI - FABIO RAGNO
 
... există și o altă Istorie dincolo de cea oficială, iar aceasta este așa numita “Tradiție”, reprezentând transmiterea necontaminată a Cunoașterii de ordin superior, relevată la începuturile omenirii din alte surse decât cele umane.
 
Potrivit acestei doctrine, civilizația cunoscută de noi a fost precedată de altele, fiecare dintre ele constituind trepte de dezvoltare ale unor rase umane și culturi, în perioade bine determinate.
 
Prin prisma acestui criteriu original și uneori incredibil de interpretare a Istoriei, cartea de față dezvăluie cititorului secrete ancestrale, accesibile doar unui grup restrâns de inițiați. Totodată, sunt relevate perspectivele deloc liniștitoare ale sfârșitului ciclului în care ne aflăm.
 
... in mod diferit de istoria "oficiala" cosideram ca la inceput nu a existat omul-animal, ci un om superior, care, aşa cum spun tradițiile tuturor popoarelor, „decade“ dintr-un stadiu originar de transcendenta.
 
Decăderea lui nu poate fi oprită şi se petrece în diferite faze, până la ultima, denumită Kali Yuga sau Vârsta de Fier, aceasta fiind prezentul în care trăim noi astăzi şi al cărui sfârşit datele tradiţionale îl prevăd a fi foarte aproape. Omul din această epocă trăieşte „în întuneric“ și se găseşte ca „răsturnat cu capul în jos“ față de ordinea firească a lucrurilor, faţă de natură și de cosmos, nemaifiind în stare să-şi înțeleagă nici originea şi nici viitorul.
 
Diferitele capitole din această a treia parte sunt mai ales o introducere în anumite mistere istorice care demonstrează cum, efectiv, actuala civilizație apare dintr-odată“, într-un fel imposibil de explicat conform parametrilor istoriografiei „oficiale“. Pe lângă acestea, legendele cele mai cunoscute cum sunt Atlantida sau Potopul Universal par a căpăta o credibilitate cu atât mai mare cu cât se descoperă semnificația autentică a simbolurilor, care le descoperă ca un văl.
 
CUPRINS:
 
Introducere
1. Originile
Prima parte
Istoria profană

2. Evoluția
3. Hominizii
4. Dubii privind teoria evoluției.
5. Probleme de datare
A doua parte
Istoria sacră

6. Adam.
7. Paradisul terestru
8. Cain și Abel
9. Semnificația minunilor
A treia parte
Istoria tradițională

10. Cerul
11. Localizarea regiunii supreme
12. Ciclurile cosmice
Viziunea,, orientală“.
Concepția „occidentală“
13. Al şaptelea ciclu.
1. Krita Yuga sau Vârsta de Aur (Anii Mari I şi II)
2. Treta Yuga sau Vârsta de Argint (al treilea
Mare An şi prima jumătate a celui de-al patrulea)... 104
3. Dwapara Yuga sau Vârsta de Bronz (a doua
jumătate a celui de-al patrulea Mare An şi prima
jumătate a celui de-al cincilea).
4. Kali Yuga sau Vârsta de Fier (a doua jumătate a
celui de-al cincilea Mare An)
14. Oameni, zei, eroi.
15. Atlantida
16. Misterul piramidelor
17. Legenda Romei
18. Agarttha
19. Kali Yuga.
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0459 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.