Infidelitatea. Cum să clădeşti încrederea şi să eviţi trădarea

Infidelitatea. Cum să clădeşti încrederea şi să eviţi trădarea
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-94945-3-0
Anul publicării: 2020
Pagini: 272

DESCRIERE

Infidelitatea. Cum să clădeşti încrederea şi să eviţi trădarea - John Gottman, Nan Silver
 
... trădarea este secretul care stă în spatele oricărei relaţii ce eşuează. Şi se află acolo, chiar dacă partenerii nu sunt conştienţi de prezenţa ei. Dacă un soţ îşi pune mereu cariera mai presus de relaţia de cuplu, asta se cheamă „trădare". Când o soţie îşi încalcă în mod repetat promisiunea de a avea grijă de familia ei, tot despre „trădare" e vorba. Răceala, egoismul, minciuna, ridicate la rang de obicei, precum şi alte purtări distructive sunt, de asemenea, dovezi de necredinţă şi pot genera consecinţe la fel de distructive ca adulterul.
 
Dar, în ciuda faptului că e atât de periculoasă şi de răspândită, eu le spun cuplurilor că există speranţă! Analizând anatomia acestei toxine, am găsit o cale de a o anihila. Şi am înţeles că există un principiu fundamental pentru a face o relaţie să funcţioneze. Acest principiu serveşte ca antidot pentru lipsa de loialitate dintre soţi. E vorba de „încredere". Încă o dată spun: poate, vi se pare că trâmbiţez evidenţa.
 
Dar cuplurile fericite îmi spun tot timpul că încrederea reciprocă este cea care le permite să se simtă în siguranţă alături de partenerul de viaţă şi să-şi adâncească iubirea; tot încrederea e cea care face ca prietenia şi intimitatea sexuală să înflorească. Iar partenerii nefericiţi se plâng că din relaţia lor lipseşte exact acest ingredient.
 
Oricum ar sta lucrurile, toate cuplurile par să considere încrederea ca fiind un element intangibil, ce poate fi definit şi evaluat într-o manieră concretă. De fapt, în prezent a devenit posibil să calculezi matematic nivelurile de încredere şi de trădare dintre parteneri, supunându-le unor mă-surători ştiinţifice. Această nouă abordare analitică mi-a permis să identific atuurile şi slăbiciunile unui cuplu şi apoi să elaborez nişte strategii capabile să salveze relaţiile nefericite din Motelul Iadului, după care să le ţină departe această destinaţie absolut indezirabilă.
 
CUPRINS:
 
Introducere
Capitolul 1
Cum se evaluează nivelul de încredere
Capitolul 2
Cele trei categorii de cupluri
Capitolul 3
„N-am vrut să se întâmple asta!"
Capitolul 4
Bărbaţii, pornografia şi imboldurile sexuale
Capitolul 5
Zece căi de a-ţi trăda perechea
Capitolul 6
Încrederea şi originile armoniei
Capitolul 7
Armonizarea, pe înţelesul tuturor: arta conversaţiilor de suflet
Capitolul 8
Răspunde-i cu bunăvoinţă perechii tale!
Capitolul 9
Curăţând mizeria (mică sau mare)
Capitolul 10
Cum să re(în)vii, după o infidelitate
Capitolul 11
Sex până în adâncul sufletului
Capitolul 12
Când e timpul să renunţi
Capitolul 13
Învaţă cum e să ai încredere din nou: o abilitate care-ţi salvează viaţa
Capitolul 14
Cum arată iubirea adevărată?
Anexa 1
O mână de ajutor, pentru a vă şlefui cele patru abilităţi necesare conversaţiilor intime.
Anexa 2
Sugestii privind kitul de mentenanţă pentru a vindeca rănile vechi şi inima suferindă
Anexa 3
De ce unele cupluri încetează să mai facă sex: o analiză fundamentată pe Teoria Jocurilor
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0304 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.