Infern corporatist

Infern corporatist
Preț: 54,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-606-94572-2-1
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 390

DESCRIERE

Infern corporatist - Deceneus
 
... corporațiile multinaționale reproduc fara sa vrea la scara mare complexitatea unui domeniu feudal tipic, demn de Evul Mediu, cu toata rapacitatea, rautatea și exploatarea umana specifice acestuia.
 
Nimic nu supraviețuiește acestui sistem opresiv, ce inghite in permanența pe cei mai bine pregatiți tineri ai țarii, atent selecționați, ii foloseste fara scrupule timp de 20-30 de ani, dupa care ii scuipa pe ușa din spate a turnurilor de sticla, fara nicio urma de mila sau remușcare.
 
învăţăm cum să gândim, suntem educaţi în spiritul conformist al unei dogme sau alta (acestea se schimbă funcţie de regiune şi epocă) aproximativ o treime din viaţă. Cu toate că petrecem aceleaşi ore nesfârşite închişi în spatele unei bănci, cu toate că transpirăm nopţile dinaintea examenelor, de frică să nu pierdem trenul social, avem tendinţa de a asocia această perioadă a copilăriei şi tinereţii cu cel mai frumos interval al vieţii noastre, perioada când ne pregătim pentru acei 15-20 de ani de maturitate.
 
Toate celelalte perioade sunt urâte, alergând permanent după salarii şi beneficii, muncind istovitor pentru a ne plăti facturile şi atunci când în sfârşit câştigăm ceva, risipim totul într-o clipă de euforie, doar pentru a relua corvoadă de la capăt. De cele mai multe ori, când vreo boală fatală sau bătrâneţea ne surprind, luându-ne picioarele în plină alergare, suntem uimiţi şi şocaţi, ca şi cum niciodată nu am fi ştiut că totul se poate sfârşi într-o clipă.
 
Perioada de maturitate a individului este atât de absurd de scurtă, între vârsta de 30 şi 45 de ani, încât pare de neînţeles de ce 99% dintre oameni şi-o petrec într-o rutină absolută, stând închişi în spatele unor mici băncuţe din placaj, de doi metri pe doi, terorizaţi de câţiva slujbaşi mai bine plătiţi, aşteptând ora 17 pentru a fugi cu metroul spre o viaţă la fel de sordidă în faţa televizoarelor...

CUPRINS:
INTROOUCERE
CAPITOLUL 1. ÎNCEPUTURI    
CAPITOLUL 2. ANI DE LICEU ŞI UNIVERSITATE
CAPITOLUL 3. PURGATORIUL    
CAPITOLUL 4. CERCUL I: FURIE    
CAPITOLUL 5. CERCUL II: LENE    
CAPITOLUL 6. CERCUL III: AVARIŢIE    
CAPITOLUL 7. CERCUL IV: MÂNDRIE    
CAPITOLUL 8. CERCUL V: INVIDIE    
CAPITOLUL 9. CERCUL VI: LĂCOMIE    
CAPITOLUL 10. CERCUL VII: DORINŢĂ    
CAPITOLUL 11. INIMA ÎNTUNERICULUI    
CAPITOLUL 12. EPILOG
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0243 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.