Încrederea în sine. O filosofie

Încrederea în sine. O filosofie
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-400-572-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 176

DESCRIERE

Încrederea în sine. O filosofie - Charles Pepin
 
... de unde vine încrederea în sine? Cum funcționează ea? Ce o întărește și ce o slăbește? De ce anumite persoane au mai multă încredere în forțele proprii decât altele? E o chestiune de temperament? Rezultatul unui efort de transformare personală? O atitudine față de lume? Ce relație există între încrederea în sine și încrederea în ceilalți? Și ce legătură are ea cu încrederea în viața însăși?

Inspirându-se din marile texte filosofice, din cercetarile psihologilor și psihanaliștilor, precum și din experiența marilor sportivi și artiști, Charles Pépin își propune să elucideze misterul încrederii în sine și ne ajută să înțelegem cum o putem fortifica.
 
Charles Pépin, născut în 1973 la Saint-Cloud, este filosof, scriitor și jurnalist francez, cărțile sale fiind publicate în peste 30 de țări. A absolvit Institutul de Studii Politice din Paris, unde este în prezent profesor de filosofie. A publicat trei romane și mai multe eseuri, printre care Les Vertus de l'échec, Ceci n'est pas un manuel de philosophie și Les Philosophes sur le divan. Este invitat frecvent la emisiunile culturale ale posturilor France 3 și Canal+ și publică articole în revistele Philosophie magazine și Psychologies.
 
CUPRINS:
 
Introducere    
1. Cultivaţi bunele legături
încrederea relaţională    
2. Antrenati-vă
Practica încrederii    
3. Ascultaţi-vă
Acordaţi încredere intuiţiei    
4. Minunaţi-vă
Când frumuseţea ne dă încredere    
5. Decideţi
încrederea în îndoiala        
6. Murdăriţi-vă pe mâini
A face pentru a căpăta încredere        
7. Treceţi la fapte
A acţiona pentru a dobândi încredere        
8. Admiraţi
încredere şi exemplaritate    
9. Rămâneţi fideli dorinţei voastre
Antidotul crizei de încredere        
10. Acordaţi încredere misterului
încrederea înviată
Concluzie
ANEXE
Operele care au stat la baza acestei carti
Index
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0433 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.