Începutul și sfârșitul dinozaurilor

Începutul și sfârșitul dinozaurilor
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786067108927
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 392

DESCRIERE

Începutul și sfârșitul dinozaurilor - Steve Brusatte    
 
În fiecare săptămână, fosilele unei noi specii de dinozaur sunt date la iveală din rocile care le-au conservat. Cu un ritm aşa de alert al descoperirilor, paleontologia e departe de a fi o ştiinţă încremenită. Aceste rămăşiţe găsite pretutindeni - din Argentina până în Alaska şi din China până în România - aruncă lumină asupra unei lumi misterioase, radical diferită de cea în care trăim.
 
Cu dramatism, dar și cu umor, Steve Brusatte narează incredibila sagă a dinozaurilor, de la modestele lor începuturi la perioada de glorie și la dispariția lor subită, cu 66 de milioane de ani în urmă. Bazându-se pe date de ultimă oră, dar și pe un incontestabil talent scriitoricesc, Brusatte readuce la viaţă vedetele Jurasicului şi Cretacicului - tricera- topşii, brontozaurii și tiranozaurii, dinozauri știuți de orice copil. Alături de aceștia, introduce în scenă o sumedenie de alte specii stranii și uimitoare, care au schimbat din temelii perspectiva științifică asupra evoluţiei acestor animale. Istorie a dinozaurilor şi totodată a paleontologiei lor, volumul de faţă este una dintre cele mai pasionante cărţi de ştiinţă scrise vreodată, dedicată tuturor vârstelor.

CUPRINS:

Cuvânt-înainte la ediția românească
Epoca de Aur a descoperirilor
Prolog

Capitolul 1:
Primii dinozauri
 
Capitolul 2:
Ascensiunea dinozaurilor.
 
Capitolul 3:
Dinozaurii își impun dominația
 
Capitolul 4:
Dinozaurii și continentele în derivă
 
Capitolul 5:
Tiranozaurii

Capitolul 6:
Regele dinozaurilor

Capitolul 7:
Dinozaurii la apogeul existenței lor

Capitolul 8:
Dinozaurii își iau zborul

Capitolul 9:
Dispariția dinozaurilor

Epilog:
După dispariția dinozaurilor
Mulțumiri
Note privind sursele
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0268 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.