Înainte de Big Bang

Înainte de Big Bang
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-2004-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 272

DESCRIERE

Înainte de Big Bang - Laura Mersini-Houghton
 
... ce a existat înainte de Big Bang și ce există în afara universului pe care acesta l-a creat?
Până de curând, oamenii de știință nu puteau decât să ghicească ce se află dincolo de limitele continuumului spațio-temporal. Cu toate acestea, noi instrumente științifice ne oferă astăzi posibilitatea de a privi dincolo de frontierele universului nostru și de a ne testa teoriile despre ceea ce se află acolo.
 
Cercetările revoluționare ale lui Mersini-Houghton sugerează că ne aflăm într-un peisaj cuantic ce ascunde o multitudine de alte universuri, probabil chiar și secretul originilor existenței înseși. Dovezi recente au dezvăluit semnăturile unor astfel de universuri înrudite pe întinderea cerului nostru nocturn, confirmând activitatea teoretică a lui Mersini-Houghton și oferind dovezi că universul nostru este doar un simplu membru al unei familii cosmice nesfârșite.

O uluitoare călătorie prin multivers, Înainte de Big Bang ne va schimba modul în care percepem universul și locul pe care îl ocupă omenirea în imensitatea insondabilă a cosmosului.

„Laura Mersini-Houghton oferă o descriere fascinantă a contextului și motivelor care au stat la baza uluitoarei sale ipoteze cu privire la principiile fizice care ar fi putut determina originea explozivă a universului nostru." - Roger Penrose, laureate al Premiului Nobel pentru fizică

Laura Mersini-Houghton este cosmolog și fizician teoretician de renume internațional, unul dintre cei mai mari experți ai lumii în ceea ce privește multiversul și originile universului. În prezent este profesor de fizică teoretică și cosmologie la Universitatea din Carolina de Nord (Chapel Hill) și visiting professor la catedra de matematică aplicată și fizică teoretică a Universității din Cambridge. Pe 11 octombrie 2010, Mersini-Houghton a apărut într-o emisiune BBC intitulată What Happened Before the Big Bang (alături de Michio Kaku, Neil Turok, Andrei Linde, Roger Penrose, Lee Smolin și alți fizicieni), în cadrul căreia și-a prezentat teoria sa despre univers ca funcție de undă în condițiile multiversului.
 
Recent, predicțiile ei au fost testate cu success în urma măsurătorilor efectuate de satelitul Planck. Mersini-Houghton a constituit subiectul a sute de articole publicate în cele mai importante reviste de popularizare a științei și a apărut în emisiunea Through the Wormhole (Science Channel) alături de Morgan Freeman, precum și în documentare de pe Discovery Channel și BBC. Împreună cu Rudy Vaas, a coordonat volumul The Arrows of Time: A Debate in Cosmology (2012).
 
CUPRINS:

Prolog. Universul meu albanez
1. Este universul nostru special?
2. Cum a început universul nostru?
3. Un salt cuantic
4. Reglaj fin
5. Suntem singuri?
6. Unsprezece dimensiuni
7. Primul val
8. În multivers
9. Originea universului nostru
10. Amprentele altor universuri
11. Infinitate și eternitate
Epilog. Un loc în care să visezi
Mulțumiri
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

Created in 0.0377 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.