În zona cenușie. Un neurocercetător explorează granița dintre viață și moarte

În zona cenușie. Un neurocercetător explorează granița dintre viață și moarte
-9,1%
Preț: 50,00 lei
55,00 lei (-9,09%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1485-6
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 368

DESCRIERE

În zona cenușie. Un neurocercetător explorează granița dintre viață și moarte - Adrian Owen
 
...îi poartă pe cititori la marginea unei frontiere uimitoare în modul nostru de a înțelege creierul: așa-numita „zonă cenușie", aflată între conștiința deplină și moartea creierului. Cei care au ajuns în această zonă de mijloc au suferit leziuni cerebrale traumatice sau sunt victime ale unui accident vascular cerebral ori al unei boli degenerative, cum ar fi Alzheimer și Parkinson. Majoritatea nu reușesc să conștientizeze lumea exterioară, iar medicii lor cred că sunt incapabili de gândire. Dar un număr considerabil se confruntă cu ceva diferit: mințile lor intacte se deplasează adânc în creier și în corpurile deteriorate de boală.

Adrian Owen a condus o echipă care, în 2006, a descoperit această categorie pierdută de pacienți și, pornind de la ea, a alcătuit un istoric medical. Iar oamenii de știință, medicii și filosofii au început abia de curând să înțeleagă implicațiile uriașe ale acestei descoperiri.

În zona cenușie ridică o serie de întrebări dure și terifiante, printre care cea mai importantă fiind poate aceasta: încercând să definim ce înseamnă o viață care merită trăită, suntem oare prea preocupați de fizic și nu acordăm suficientă importanță puterii gândirii? Ce definește, cu adevărat, o viață satisfăcătoare?

Adrian Owen, PhD, este profesor de neuroștiință cognitivă și imagistică la departamentul de fiziologie și cel de farmacologie și psihologie din cadrul Universității Western Ontario, Canada. De asemenea, conduce programul fundației Azrieli de studiu al Creierului, Minții și Conștiinței, finanțat de Institutul canadian pentru Cercetare Avansată (CIFAR) și face parte din comitetul executiv al proiectului BrainsCAN de la Universitatea Western Ontario. Studiile sale au apărut în cele mai importante publicații de știință din lume, printre care Science, Nature, The New England Journal of Medicine și Lancet.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

Created in 0.0252 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.