În slujba războiului. Alianța secretă dintre astrofizică și armată

În slujba războiului. Alianța secretă dintre astrofizică și armată
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0691-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 592

DESCRIERE

În slujba războiului. Alianța secretă dintre astrofizică și armată - Neil deGrasse Tyson
 
... cartea descrie pe larg felul în care metodele şi instrumentele astrofizicii au fost utilizate în slujba războiului de-a lungul anilor. Extrem de provocator şi bine documentat, volumul de faţă studiază această simbioză de la primele încercări de navigație celestă şi până la tehnicile de recunoaștere militară prin satelit din prezent, dezvăluind legătura strânsă dintre ştiinţă, tehnologie, industrie şi puterea politică. Milioanele de fani ai lui Tyson vor avea ocazia să descopere încă o faţetă a modului în care universul ne modelează viaţa şi lumea.
 
Arhimede şi Leonardo au lucrat pentru armatele statelor în care trăiau, iar când s-a inventat telescopul, el a devenit în scurtă vreme un instrument de război. De ce au astrofizicienii slujbe? se întreabă Tyson şi Lang. Cartea de faţă oferă un răspuns amplu, care te poartă din Antichitate până la programul Apollo şi la Războiul din Irak. O lectură captivantă, plină de poveşti uimitoare.
 
Neil deGrasse Tyson (n. 1958) este unul dintre cei mai cunoscuţi astrofizicieni americani. Este cercetător asociat în cadrul Departamentului de astrofizică al Muzeului American de Istorie Naturală și directorul Planetariului Hayden.
 
CUPRINS:
 
Prolog     

Conştientizare situaţională                            
1.    Vreme este să ucizi    
2.    Puterea stelelor    
3.    Puterea maritimă        
4.    înarmarea ochilor    
 
Poziţia dominantă supremă    
5.    Nevăzut, nedetectat, secret        
6.    Povesti despre detecţii         
7.    Războiul ca mijloc de obţinere a păcii            
8.    Puterea spaţiala                        
9.    Vremea vindecarii            
Mulţumiri    
Note                         
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0391 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.