În căutarea corpului regăsit. O ego-analiză a spitalului

În căutarea corpului regăsit. O ego-analiză a spitalului
Preț: 39,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-6474-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 252

DESCRIERE

În căutarea corpului regăsit. O ego-analiză a spitalului - Vintilă Mihăilescu
 
... când a devenit clar că voi petrece mult timp în spital şi după ce m-am dezmeticit şi eu un pic, primul meu gând de antropolog a fost că mă aflu într-o „cultură'' despre care doar auzisem câte ceva, aşa că, iată, am o ocazie neaşteptată de a face un studiu inedit. Observaţia participativă era garantată, precum şi cei doi ani pe care îi recomandă „tăticul" antropologiei, Malinowski.
 
Toate condiţiile erau deci îndeplinite, aşa că mi-am propus să scriu o „etnografie a spitalului" - de altfel, acesta a fost şi primul titlu al „cărţii" pe care plănuiam să o scriu. M-am uitat deci mai întâi de jur împrejur, să văd ce se întâmplă în lumea înconjurătoare. Curând, am realizat însă că sunt atras, inevitabil, mai mult de ceea ce se întâmplă cu mine. Am schimbat deci şi titlul, care a devenit O (auto)etnografie a spitalului. După încă o vreme, ceea ce a ajuns să mă fascineze a fost aventura corpului - pe care o trăiam, desigur, pe cont propriu, dar începusem să o observ şi la cei din jur. Corpul a rămas aşadar în centrul atenţiei mele, astfel încât am schimbat şi titlul, în Etnografia spitalului. O antropologie a corpului. îmi era clar că în afara spitalului nu aş fi reuşit nicicând să observ ceea ce am văzut şi să-mi pun problemele despre corp pe care mi le-am pus...
 
... carte densă, în care Vintilă Mihăilescu a îndesat, cu grijă însă, atît gîndurile lui, fiind el însuşi propriul său psihanalist, cît şi tot ce a căutat (cu o ambiţie demnă de cel mai onest şi harnic cercetător) să ştie încercînd să înţeleagă ce sînt viaţa, boala şi moartea. (Aurora Liiceanu)
 
CUPRINS:
 
Cele două corpuri de acasă        
Drumul spre spital    
Spitalizarea        
Domesticirea spitalului        
Relaţia medic-bolnav        
Boală, spital şi mecanisme de apărare        
In-chipuiri ale corpului                
în loc de final                
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0270 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.