Iluziile ocultismului modern in cautarea spirituala. Eseuri despre spiritism, teozofism si reincarnare

Iluziile ocultismului modern in cautarea spirituala. Eseuri despre spiritism, teozofism si reincarnare
Preț: 53,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-975-5
Editura:
Anul publicării: 2022

DESCRIERE

Iluziile ocultismului modern in cautarea spirituala. Eseuri despre spiritism, teozofism si reincarnare - Rene Guenon
 
Există reîncarnare? Este acelaşi lucru cu metempsihoza sau cu transmigrarea? Putem comunica în mod real cu spiritele morților? Ce este satanismul? Este teozofismul o religie? Este acelaşi lucru cu teozofia? O mulțime de întrebări care îşi găsesc răspunsuri și explicaţii în paginile acestei cărți, din partea unuia dintre cei mai redutabili metafizicieni ai tuturor timpurilor, ale cărui idei fără compromis sunt extrase din Tradiția primordială, de la care nu se abate sub nicio formă.

Acest volum reuneşte laolaltă texte extrase din L'Erreur spirite (Eroarea spiritistă) şi Le Théosophisme: histoire d'une pseudo-religion (Teozofismul: istoria unei pseudo-religii), relevante pentru neînțelegerile și derapajele spirituale specifice lumii moderne. René Guénon critică în mod argumentat o serie de idei tangente cu spiritualitatea, care aparțin lumii moderne înstrăinate de Tradiție, o lume fascinată de „fenomene" mai mult sau mai puțin paranormale, care însă nu au nicio legătură cu Realitatea.

"[...] putem, în două cuvinte, să spunem că eroarea constă în special în aceasta: potrivit spiritismului, moartea nu schimbă nimic, cu excepția faptului că  trupul a dispărut, sau mai degrabă a fost separat de celelalte două elemente, care rămân unite unul cu celălalt ca înainte; cu alte cuvinte, morții s-ar deosebi de cei vii doar prin faptul că ar avea un element mai puțin, corpul."
L'Erreur spirite (Eroarea spiritistă)
 
CUPRINS:
 
SELECȚIE DE STUDII DIN
L'ERREUR SPIRITE
(EROAREA SPIRITISTĂ)

Reîncarnarea
Extravaganțele reîncarnationiste
Despre satanism
Definiția spiritismului
Originile spiritismului
Explicaţia fenomenelor
Concluzie

SELECȚIE DE STUDII DIN:
LE THEOSOPHISME - HISTOIRE D'UNE PSEUDO-RELIGION
(TEOZOFISMUL - ISTORIA UNEI PSEUDO-RELIGII)
Teozofie și Teozofism
Principalele idei ale învăţăturii teozofiste
Teozofismul şi Protestantismul
Antropozofia lui Rudolf Steiner
Teozofismul şi religiile
Creştinismul ezoteric
Concluzie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0385 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.