Iisus. Un profil biographic

Iisus. Un profil biographic
Preț: 69,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-750-021-9
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 648
Categoria: Crestinism

DESCRIERE

Iisus. Un profil biographic - Armand Puig
 
Ce inseamna sa scrii istoria lui Iisus din Nazaret? Se poate scrie o carte despre cineva care, cat a trait, n-a fost nici conducator politic, nici general victorios, nici ganditor admirat, nici lider religios recunoscut in Israel? A carui amintire insa, dupa moarte, a durat, s-a amplificat, s-a raspandit atat de mult, incat fara el nu se mai poate scrie istoria lumii?
 
Iisus din Nazaret, afirma – si demonstreaza – autorul acestei biografii, poate fi supus rigorii analizei istorice, caci, de cand s-a nascut, pana cand a murit crucificat la portile Ierusalimului, unde a si fost inmormantat, langa dealul Golgotei, a fost o faptura umana care a trait un crampei din istoria omenirii.
 
Armand Puig (n. 1953), preot romano-catolic, profesor de Noul Testament la Facultatea de Teologie a Cataloniei, al carei decan a fost intre 2006 si 2015. Decan al Facultatii „Antoni Gaudí” de Istorie a Bisericii, Arheologie si Arte Crestine (2014-2015), este din 2015 rector al Ateneului Universitar „Sfantul Pacian” – Barcelona.
 
Si-a dat doctoratul in Sfanta Scriptura la Comisia Pontificala Biblica de la Roma, avand ca presedinte de comisie pe cardinalul Joseph Ratzinger, viitorul papa Benet XVI. A fost coordonator al Bibliei Catalane. Traducere interconfesionala (1993 si 2007). Presedinte al „Studiorum Novi Testamenti Societas” (2011-2012), a publicat multe lucrari cu tematica exegetica si istorica.
 
DIN CUPRINS:
 
Preambul
INTRODUCERE
IZVOARELE
a. Izvoarele crestine
Evangheliile canonice (Marcu, Matei, Luca si Ioan) si colectia Q
-Manuscrisele existente
-La origine, traditia orala
-Documente scrise
-Izvorul sau colectia Q
-Evangheliile canonice
b. Evangheliile necanonice
-Evanghelia lui Toma
- Evanghelia lui Petru
-Papirusul Egerton 2
-“Papirusul” Oxyrhynchus 840
-Papirusul Oxyrhynchus 1224
-Evanghelia secreta a lui Marcu
-Evangheliile iudeo-crestine
c. Alte izvoare crestine
-O serie de manuscrise ale evangheliilor
-Noul Testament minus evangheliile
-Parintii apostolic
-Parintii Bisericii si alte izvoare antice
2. Izvoare necrestine
a. Izvoare iudaice
-Flavius Josephus
-Scrieri rabinice
b. Izvoare romane
-Tacitus
-Suetonius
-Plinius cel Tanar
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Crestinism

10,00 lei
12,00 lei (-16,67%)
Created in 0.0273 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.