Hrana cosmică. Abordarea taoistă a sănătătii si longevitătii

Hrana cosmică. Abordarea taoistă a sănătătii si longevitătii
Preț: 44,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-8216-4
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 320

DESCRIERE

Hrana cosmică. Abordarea taoistă a sănătătii si longevitătii - Mantak Chia, William U. Wei
 
... noi tot căutăm leacuri în afara noastră, deşi rezolvarea enigmei sănătăţii s-a aflat dintotdeauna înăuntrul nostru: o găsim trăind în armonie cu legile naturale ale universului.
Din învăţăturile despre sănătate care ni s-au transmis aflăm descoperirea epocală că procesul de îmbătrânire prematură, care lasă urme rapid asupra trupului omenesc, nu are cauze divine; e o boală cronică, cauzată de stiluri de viaţă nesănătoase. îmbătrânirea apare prin încălcarea legilor fireşti ale sănătăţii, ceea ce duce la afecţiuni cronice. Ca să opreşti simptomele îmbătrânirii, care sunt boala şi decrepitudinea, trebuie să înlături cauzele. în momentul scrierii acestei cărţi, majoritatea cauzelor îmbătrânirii şi îmbolnăvirii, dacă nu toate, par să fi fost elucidate. Mai important, fiecare dintre aceste cauze cunoscute e considerată evitabilă.
Un fapt descoperit demult de ştiinţă e că celulele vii ale ţesuturilor din corpul nostru se uzează şi simt înlocuite constant de altele noi. înţelepţii din vechime susţineau însă că toate ţesuturile umane se reînnoiesc complet în decurs de şapte ani. Dacă aşa stau lucrurile înseamnă că fiecare corp omenesc este, de fapt, un corp nou la fiecare şapte ani; mai mult, că, dacă trupurile noastre ar putea fi ferite de condiţiile despre care ştim că provoacă treptat îmbătrânirea, am putea trăi multă vreme (în lipsa unor accidente), la fel de tineri şi de viguroşi.
Cu toţii trebuie să învăţăm de la natură, maestra noastră supremă, şi să nu ne supunem niciodată vreunei părtiniri fanatice, rigide. Aerul, soarele, apa, mâncarea, exerciţiul fizic, postul, somnul şi relaxarea sunt factori de reîntinerire necesari şi naturali, toţi având aceeaşi valoare, care se completează reciproc.
Sănătatea e giuvaierul cel mai de preţ şi cea mai mare avere. Sănătatea ta viitoare depinde de obiceiurile tale cotidiene de a mânca, a trăi şi a gândi...
 
CUPRINS:
 
Punerea in practică a hranei cosmice                
Introducere             
1. Filosofia sănătăţii    
2. Yin si yang în sănătate şi longevitate            
3. Semne de sănătate şi de boală                 
4. Putere nutriţională pentru o sănătate optimă            
5. Sporirea forţei vitale            
6. Cele cinci elemente ale vieţii                 
7. Reechilibrează-ţi sănătatea             
8. Cum să te fereşti de junk-food şi de otrăvuri alimentare
9. Marele medic lăuntric    
10. Mesele vindecătoare de la Grădina Tao
11. Armonizează-ţi viaţa cu Tko    
Bibliografie     
Despre autori
Sistemul şi centrul de instruire Tao Universal
Index     
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0365 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.