Hippie - Paulo Coelho

Hippie - Paulo Coelho
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-779-411-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 256

DESCRIERE

Hippie - Paulo Coelho
 
Paulo, un brazilian de 23 de ani care își dorește să devină scriitor, străbate lumea în căutarea libertății și a sensului profund al existenței. La Amsterdam o întâlnește pe Karla, o tânără olandeză care își așteaptă însoțitorul predestinat pentru a ajunge în Nepal. Drumurile lor se încrucișează în Piața Dam, unde hotărăsc să plece împreună cu legendarul Magic Bus, urmând o bine-cunoscută rută hippie. Călătoria lor prin Europa marchează începutul unei povești de dragoste și al căutării de sine. La Istanbul, Paulo trece printr-o serie de experiențe inițiatice care îi dau posibilitatea să descopere valori și principii ce-l vor ghida întreaga viață.

Hippie, romanul în care Paulo Coelho întrețese aventura, filozofia și întâmplări semnificative din propria tinerețe, este o carte importantă și relevantă pentru vremurile în care trăim.
 
Fragmente din carte:
 
S-a decis intre în prăvălia unei clarvăzătoare, pe lângă care trecea mereu înainte de a ajunge în Piaţa Dam. Ca de obicei, locul era gol - în septembrie 1970 toată lumea avea puteri paranormale sau era pe cale să le capete. Dar Karla era o femeie practică şi, cu toate că şi ea medita în fiecare zi şi era convinsă că începuse să-şi activeze cel de-al treilea ochi - un punct invizibil situat în frunte -, până la acel moment dăduse numai peste băieţii nepotriviţi, chiar şi atunci când intuiţia îi garanta că erau buni.

Aşadar, s-a hotărât să apeleze la clarvăzătoare, în special pentru că acea aşteptare nesfârşită (trecuse deja aproape o săptămână, o eternitate!) o împingea să ia în calcul o călătorie într-o companie feminină, ceea ce putea însemna sinucidere curată, mai cu seamă pentru că aveau de traversat multe ţări în care două femei singure n-ar fi fost deloc bine văzute şi, în cel mai rău caz, după cum spunea bunica ei, ar fi sfârşit vândute ca „sclave albe" (o sintagmă cu conotaţii erotice pentru ea, dar pe care nu voia s-o experimenteze pe propria piele).

Clarvăzătoarea, pe nume Layla, puţin mai în vârstă decât Karla, îmbrăcată cu totul în alb şi afişând un zâmbet extatic, aşa cum se cuvine să aibă cineva care trăieşte în contact cu Fiinţa Superioară, a primit-o cu o plecăciune (probabil gândindu-se „în sfârşit câştig nişte bani, să-mi pot plăti chiria pe ziua de azi"), a invitat-o să se aşeze, lucru pe care ea 1-a făcut şi pentru care femeia a lăudat-o, întrucât alesese exact zona de putere din încăpere. Karla, în sinea ei, a vrut să creadă că reuşise cu adevărat să-şi deschidă cel de-al treilea ochi, dar subconştientul a avertizat-o că probabil Layla le spunea acest lucru tuturor - sau, mai bine zis, celor câţiva care îi treceau pragul.

în sfârşit, nu ajuta la nimic să se gândească la asta. Clarvăzătoarea a aprins un beţişor parfumat (E tocmai din Nepal", i-a spus, dar Karla ştia că fusese fabricat undeva pe aproape - beţişoarele parfumate erau una dintre marile industrii hipiote, pe lângă mărgele, camasi decolorate şi ecusoane cu simbolul hipiot, cu flori sau inscripţia Flower Power). Layla a luat un pachet de carti de joc, le-a amestecat, i-a spus Karlei să taie la mijloc, a întors trei cărţi şi a început să le interpreteze în modul cel mai tradiţional cu putinţă. Karla a întrerupt-o.

— Nu pentru asta am venit. Vreau să ştiu doar dacă o să găsesc un însoţitor ca să ajung în locul ăla de unde ziceai... - a rostit mai apăsat de unde ziceai, pentru că nu voia să atragă o karma negativă. Dacă ar fi spus doar vreau să merg în locul ăla, risca să ajungă într-una din suburbiile Amsterdamului, unde era fabrica de beţişoare parfumate -... de unde ziceai că sunt beţişoarele.
Layla a zâmbit, deşi atmosfera se schimbase complet - fierbea de furie pe dinăuntru pentru că fusese întreruptă într-un moment atât de solemn.
— Da, sigur c-o să găseşti.
E de datoria clarvăzătoarelor şi cartomanţilor să spună întotdeauna ce vrea clientul să audă.
— Când?
— Nu mai târziu de sfârşitul zilei de mâine.
Amândouă au fost uimite.
Karla a simţit că, pentru prima oară, clarvăzătoarea îi spunea adevărul, căci de data asta tonul fusese pozitiv, răspicat, ca şi cum vocea ei ar fi venit din altă dimensiune. Layla, la rândul său, s-a speriat - nu i se întâmpla aşa de obicei, iar dacă se întâmpla, îi era teamă să nu fie pedepsită pentru că a intrat fără prea multă ceremonie în acea lume, care părea şi falsă, şi adevărată totodată, deşi seara, în rugăciunile ei, se dezvinovăţea de fiecare dată, spunând că tot ce făcea pe pământ era să-i ajute pe alţii sa fie mai stăruitori în ceea ce voiau ei să creadă.

Karla s-a ridicat imediat din „zona de putere", a plătit jumătate de consultaţie şi a plecat, nu cumva să-l rateze pe bărbatul pe care-l aştepta. „Nu mai târziu de sfârşitul zilei de mâine" era vag, putea să însemne şi în aceeaşi zi. Dar, în orice caz, măcar acum ştia că aşteaptă pe cineva.

S-a întors la locul în care stătea de obicei în Piaţa Dam, a deschis cartea pe care o citea şi de care nu prea auziseră mulţi - ceea ce îi dădea autorului statutul de „scriitor cult" - Stăpânul inelelor, de J. R. R. Tolkien, în care se vorbeşte despre locuri mitice, precum cel pe care voia şi ea să-l viziteze. S-a prefăcut că nu-i aude pe băieţii care se opreau s-o deranjeze cu câte o întrebare stupidă, un pretext fragil pentru o conversaţie şi mai fragilă...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0324 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.