Hanssi. Pașaport pentru viață. O psihanaliză despre separare și travaliul de doliu

Hanssi. Pașaport pentru viață. O psihanaliză despre separare și travaliul de doliu
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0576-2
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 584

DESCRIERE

Hanssi. Pașaport pentru viață. O psihanaliză despre separare și travaliul de doliu - Ștefania Dumitrescu
 
... volumul de față vorbește despre finaluri și începuturi. Despre separare, moarte și viață. Este o carte despre relații și despre felul în care relațiile pe care le avem în copilărie își pun amprenta asupra modului în care învățăm, de timpuriu, să facem față anxietății de separare și angoasei de moarte. Este despre cum, dincolo de natura, eșecul sau reușita relațiilor timpurii, mintea umană poate construi – deconstrui și re-construi din nou – o întreagă istorie personală, pe care să o pună în serviciul (re)structurării interne și al alegerilor de viață.
 
Hanssi. Pașaport pentru viață înfățișează mișcările bruște ale conținuturilor inconștiente, care, neputând fi gândite, invadează corpul, blocând spațiul mental și procesele de gândire în singura stare ce poate fi exprimată în cuvinte: teroarea atacului de panică. Prezentul volum ne spune cum se formează, evoluează și izbucnește panica și care sunt posibilele soluționări ale atacului de panică. Soluționări care sunt personale, aparținând celui care parcurge travaliul înțelegerii și gândirii propriei panici.
 
Ștefania Dumitrescu este psihanalistă, președintă a Asociației Române de Psihanaliză de Cuplu și Familie (ARPCF) și autoare a volumului Când ușile se deschid. Primele întâlniri psihanalitice (Editura Trei, 2016).
 
CUPRINS:
 
1. Fantoma Klara
2. Frunze
3. Iasomie
4. Ariciul
5. Barca
6. Surpriza
7. Primele asocieri libere
8. Șalul de mohair
9. Vis
10. Vacanța
11. Nostalgie
12. Hmm…
13. Coborârea
14. Râs de copil
15. Declarații de iubire
16. Constrângeri
17. Revolta
18. Pregătirea
19. Coșmar
20. Realitate
21. Pâinea
22. Pierderea
23. Așezare
24. Liniște
25. Urcarea
26. Dor

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0360 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.