Gurdjieff reconsiderat. Viaţa. Învăţăturile. Moştenirea

Gurdjieff reconsiderat. Viaţa. Învăţăturile. Moştenirea
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-797-590-1
Anul publicării: 2020
Pagini: 506

DESCRIERE

Gurdjieff reconsiderat. Viaţa. Învăţăturile. Moştenirea - Roger Lipsey
 
Gurdjieff reconsiderat, publicată cu ocazia a şaptezeci de ani de la moartea lui Gurdjieff, restabileşte adevărul despre acest personaj important, portretizând un Gurdjieff cu prezenţă umană, un gânditor sofisticat şi un mistic veritabil.
 
Folosind un impresionant număr de surse publicate şi nepublicate, elogiatul scriitor Roger Lipsey face o explorare a călătoriilor de instruire ale lui Gurdjieff în Asia Centrală, a faimoasei sale instituţii din Franţa, destinată învăţăturii, a dezvoltării de către Gurdjieff a dansurilor şi muzicii, iar mai presus de toate, a evoluţiei continue şi fascinante a lui Gurdjieff, ca învăţător spiritual.
 
... sunt date la o parte zvonurile, umbrele, repetările circulare ale unui criticism vag şi nedocumentat. Descoperim un om de o umanitate infinită. Gurdjieff era un om înaintea timpurilor sale. Gândirea sa extrem de inovativă, învăţătura sa atotcuprinzătoare, muzica şi Mişcările sale sunt aur pur şi lumină pură pentru vremurile noastre tulburi. Basarab Nicolescu

CUPRINS:

Mulţumiri
1.    Dispăru! Eteint!
Prolog la capitolele 2-6: deceniile unui învăţător
2.    Ceai tibetan creaţie tare înţeleaptă
3.    Prima expunere: Rusia (1912-1917)
4.    Sonnez fort Prieure (1922-1932)
5.    Lux in tenebris: anii 1930
6.    Lă-bas, rue des Colonels Renard
7.    Marea Rugăciune: 1950-1956
8.    Derâdere
9.    Povestirile lui Belzebut
10.    Coda
Postfaţă
Note
Bibliografie
Credit şi citări
Index
Despre autor
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0453 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.