Glutenul. Cum ne intoxica graul cultivat in prezent

Glutenul. Cum ne intoxica graul cultivat in prezent
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-8560-67-0
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 224

DESCRIERE

Glutenul. Cum ne intoxica graul cultivat in prezent - Julien Venesson
 
... o anchetă jurnalistică ce sintetizează numeroase studii științifice serioase referitoare la gluten, realizate de specialiști în imunologie, toxicologie și alergologie și din care aflăm cum consumul de grâu supus modificărilor genetice a condus la o adevărată explozie de cazuri de intoleranță la gluten sau de boli autoimune!
 
Autoritățile sanitare publice, nutriționiștii și producătorii de alimente încurajează în mod curent consumul de cereale, susținând că este benefic pentru sănătate. Ancheta realizată în cartea de față ne arată însă contrariul: dacă eliminăm grâul din alimentație, am putea fi mult mai sănătoși.
 
Pentru creșterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult grâul din punct de vedere genetic, dând astfel naștere unor varietăți monstruoase ale plantei. Urmarea? Grâul cultivat în prezent este mult mai bogat în gluten decât în vremurile străvechi, devenind așadar toxic.
 
O persoană din trei are – fără să știe – o sensibilitate la această proteină. Niciodată medicii nu și-ar fi imaginat că grâul este responsabil pentru oboseala cronică, pentru probleme de digestie, pentru durerile de cap, artroză, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, în rândul persoanelor cu o predispoziție genetică, glutenul poate declanșa boli autoimune: boala celiacă, boala Crohn, scleroza în plăci, diabet de tip I, poliartrită reumatoidă…
 
Dacă medicina nu reușește să vă vindece problemele de sănătate, atunci poate că ar fi mai bine să vă întrebați ce anume mâncați…
 
CUPRINS:
Introducere    
 
SA CUNOASTEM TRECUTUL PENTRU A INTELEGE PREZENTUL
O istorie care provoacă dureri de burtă        
Alimentaţia în Paleolitic        
Apariţia grâului        
    
ESTE GRÂUL DĂUNĂTOR PENTRU SĂNĂTATE?
Rolul cheie al intestinului pentru sănătatea noastră        
Boala celiacă: când nu mai tolerăm glutenul
Sensibilitatea la gluten
Colonul iritabil, noul ţap ispăşitor
Boala Crohn şi rectocolita sau când intestinul deraiază
Cum ne distruge grâul articulaţiile         
Cum ne îmbătrâneşte grâul
Grâul care ne înnebuneşte
Graul, noul cosmar al dermatologilor
 
CUM SA NE PĂSTRĂM SAU SA NE REDOBANDIM SĂNĂTATEA
O viaţă fără grâu                 
Modificarea obiceiurilor        
Cum să eliminăm grâul din alimentaţie
Concluzie    
Bibliografie
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina/Sanatate

Created in 0.0348 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.