Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea

-5,4%
Preț: 35,00 lei
37,00 lei (-5,41%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor: Alois Golles, David Golles
ISBN: 978-606-649-171-6
Editura: Mast
Anul publicării: 2025
Pagini: 176
Categoria: Bricolaj/Poti face si singur
DESCRIERE
Gin, bitter, vermut cu plante aromate: obtinerea si servirea - Alois Golles, David Golles
Punctul de plecare il constituie botanicele - plantele sau substantele medicamentoase - care dau suflet ginului, bitterului si vermutului si este esential sa se extraga aromele acestora din botanice. Gentiana, pelinul, ienuparul, angelica sau citricele sunt macerate sau distilate. Tratate corespunzator si amestecate cu grija, rezulta creatii virtuoase, de la amar-acrisor la dulce si de la fructat la picant.
Dar ce ar fi toata teoria seaca si botanica fara senzualitate - placere? Sunt explicate lucrurile importante de la bar, precum si o abundenta colorata de retete: de la clasice puternice, la long drinks spumoase, de la bauturi acidulate si medium drinks, la cocktailuri contemporane si creatii noi.
CUPRINS:
PREFAŢĂ
In agitația simțurilor
Despre istoria esențelor amare
Mascate, înfrumusețate
Foarte sfânt, spiritual
De la greci şi romani la epoca modernă
BOTANICE (SUBSTANTE)
Amar şi dulce - despre istoria lichiorurilor amare, a esențelor şi a elixirelor amare
Cunoștințe sacre
Momentul trezirii, secular şi internaţional
Botanicele: medicamente, ierburi şi scoarte
Angelica {f} [Angelica archangelica, syn.: A. litoralis, A. officinalis
Angostura trifoliata
Anasonul (Pimpinella anisum)
Migdalul (Prunus dulcis)
Rădăcina de coada racului (Potentilla erecta)
Scoarta de Cinchona
Rădăcina de ghințură galbenă (Gentiana lutea)
Feniculul (Foeniculum vulgare)
Cuişoarele (Syzygium aromaticum)
Ghimbirul (Zingiber officinale)
Obligeana (Acorus calamus)
Cardamomul verde (Elettaria cardamomum)
Coriandrul (Coriandrum sativum)
Chimenul (Fructus Carvi)
Lavanda [Lavandula angustifolia)
Nucşoara (Myristica fragrans)
Ienibaharul, piperul de Jamaica, ardeiul de mirt, pimenta sau pimentul (Fructus Pimenta)
Rozmarinul (Rosmarinus officinalis)
Lemnul de santal indian (Santalum album)
Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra)
Centaurium (Centaurium)
Vanilia (Vanilla)
Tenupărul (juniperus communis)
Vinarita (Galium odoratum)
Nucul (Juglans regia)
Pelinul (Artemisia absinthium)
Isopul (Hyssopus officinalis)
Scorțișoara (Cinnamum)
Citronela (cymbopogon citratus)
Citricele (Citrus)
PRODUCŢIA de la medicament la extract
Proaspete sau uscate?
Conditionarea componentelor botanice
Mărunțirea
Rehidratarea
Procesul de extracție
Macerarea
Digerarea
Percolaţia
Solvenţi
Temperatura și timpul de extracție
Uleiurile esenţiale
Alcoolul-baza
Extracție sau distilare?
Clasificarea substanțelor medicamentoase
Distilarea
Al-kuhl" - istoria distilării
Obținerea gustului
De la Frontera - dincolo de granița cu Europa
Şcoala europeană de alcool
Distilarea
Procesul continuu sau discontinuu
De la lot la lot
Dubla distilare
Spirtul de contrabandă (vinurile de jos)
Brandy fin (Vinuri de calitate superioară)
Kolonne
Cuprul şi oțelul inoxidabil
Sistemul modern de ardere
Distilarea continuă
Dim Sum în cazan
Distilatorul Carterhead pentru producerea de gin
FINALIZAREA ŞI ÎNCHEIEREA
Depozitarea
Nunta"
Apa
Filtrarea
Dulceaţa
Concentrația optimă de băutură
Gin
De la jenever la gin, o istorie conturată de ienupăr
Ginul prin definiție
Ginul distilat
London Gin
Dry Gin fără conținut de zahăr
Sloe Gin
Ienuperii (Juniperus)
Vermut
Povestea uitată istoria vermutului
Invino veritas (în vin există adevăr) şi în vin există plante aromatice
Provenienta
Secrete din Piemont
Producția de vermut
Vinul
Plantele aromatice
Alcoolul
Zahărul
Alte vinuri aperitive
Bitter
Drumul spre celebritatea mondială
Apariția brandurilor - puterea brandului
bitter-ul" prin definitie
Cuvântul cheie lichiorul
Bitter-uri nepotabile, bitter-uri cocktail şi aromatice, bitter-uri puternice
Ginul distilat
London Gin
Dry Gin fără conținut de zahăr
Sloe Gin
Ienuperii (Juniperus)
Vermut
Povestea uitată istoria vermutului
Invino veritas (în vin există adevăr) şi în vin există plante aromatice
Provenienta
Secrete din Piemont
Producția de vermut
Vinul
Plantele aromatice
Alcoolul
Zahărul
Alte vinuri aperitive
Bitter
Drumul spre celebritatea mondială
Apariția brandurilor - puterea brandului
bitter-ul" prin definitie
Cuvântul cheie lichiorul
Bitter-uri nepotabile, bitter-uri cocktail şi aromatice, bitter-uri puternice
SAVOAREA
La bar. Vermut, Gin şi Bitter la bar
Inceputurile
Creşterea numărului de baruri
Bitterul
Ginul
Vermutul
Interzicerea
IN AMESTEC
Un meşteşug de mare finete
Sfaturi pentru manipularea ginului, a vermutului şi a bitterului
Lucruri indispensabile pentru barul de acasă
Ornamente, fructe, ierburi şi condimente
BĂUTURI.
Crearea
Categorii
Lovitura zilei
Trăsături senzoriale/caracteristici
Clasicele tari
Cocktail-ul Old Fashioned
Cocktail-ul Sazerac
Cocktail-ul Manhattan
Cocktail-ul Martinez
Martini-Cocktail
Cocktail-ul Vieux Carr
Cocktail-ul Negroni
Cocktail-ul Boulevardier - Old Pal
Cocktail-ul Godfather
Cocktail-ul Rusty Nail
Cocktail-ul Vesper
Cocktail-ul Black Russian - White Russian
Spumos-proaspăt, înţepător
Cocktail-ul American
Cocktail-ul Tom Collins
Cocktail-ul Gin Fizz
Gin & Tonic
Cocktail-ul Americano
Cocktail-ul Tom Collins
Cocktail-ul Gin Fizz
Gin & Tonic
Champagner-Cocktail
Cocktail-ul French 75
Cocktail-ul London Buck
Aperol Spritz
Aperitivul Campari Soda
Vermouth & Tonic
Cocktail-ul Pimm's Cup
Băuturi acrişoare şi demi-seci
Amaretto Sour & Averna Sour
Cocktail-ul Whiskey Sour (Herbal Twist)
Cocktail-ul Last Word
Cocktail-ul Singapore Sling
Băuturi medii şi cocktailuri însoțite de aperitivele de vin
Cocktail-u! Blood & Sand
Cocktail-ul Corpse Reviver Nr. 2.
Cocktail-ul Twentieth Century
Cocktail-ul Hanky Panky
Creații moderne &, creații contemporane de cocktail-uri
Cocktail-ul Austria 3
Cocktail-ul New Old Fashions
Cocktail-ul Edelbitter Sour
Scoruşul de munte (SORBUS AUCUPARIA)
Cocktail-ul Chocolate Amour
Cocktail-ul aperitiv D'Autriche
Cocktail-ul Silver Cherry Fizz
Tequila Las Mina
Cocktail-ul Alles Apfel
AUTORII
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 35,00 lei37,00 lei (-5,41%)
- 59,00 lei
- 59,00 lei
Promoţii
-- 35,00 lei37,00 lei (-5,41%)
- 45,00 lei48,00 lei (-6,25%)
- 26,00 lei28,00 lei (-7,14%)
RECENZII