Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z

Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z
-9,1%
Preț: 40,00 lei
44,00 lei (-9,09%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-9029-02-2
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 304

DESCRIERE

Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z - Ovidiu Bojor
 
... in cuprinsul Ghidului, autorul face referinţă la peste 150 de acţiuni binefăcătoare ale plantelor medicinale şi aromatice, deoarece acestea pot fi folosite foarte adesea preventiv, pentru îngrijirea şi păstrarea sănătăţii şi la aproape 500 de afecţiuni (incluzând varietăţi, forme, faze şi simptome diferite) care pot fi tratate, ameliorate sau vindecate cu ajutorul preparatelor fitoterapice.
 
Pentru ca remediile să poată fi găsite cu uşurinţă de cei interesaţi, Ghidul cuprinde şi un indice al acţiunilor binefăcătoare şi al afecţiunilor cuprinse în text. În fine, pentru a ajuta la evitarea confuziilor de multe ori cu consecinţe nefaste, Ghidul îşi propune şi scopul de a diferenţia între plantele utile sănătăţii şi plantele nocive.
 
Fiecare plantă este prezentată monografic: descriere (însoţită de desenul plantei), compoziţie chimică, acţiune farmacologică, aplicaţii (recomandări) terapeutice, mod de preparare şi administrare şi, dacă este cazul, contraindicaţii şi observaţii specifice. O mare parte dintre plante beneficiază şi de reproducerea în policromie într-o coală editorială aparte.
 
În ceea ce priveşte identificarea plantelor medicinale şi aromatice din natură de către publicul larg al zilelor noastre, dar şi de către specialiştii din alte domenii decât Botanica farmaceutică şi Farmacognozie, autorul a adoptat un set de criterii mai simple de recunoaştere decât criteriile de clasificare şi identificare a plantelor după caracterele morfologice sau taxonomice, şi anume: după habitus, după culoarea florilor, după miros (în cazul plantelor aromatice), după mărime (arbori, arbuşti, plante ierboase).
 
A avut, de asemenea, în vedere mediul de viaţă în care trăiesc plantele: stâncării, pajişti alpine, păşuni şi fâneţe umede, păduri, tăieturi de pădure, pajişti uscate, coaste abrupte, locuri nisipoase bătătorite, lunci, zăvoaie, locuri mlăştinoase etc.

CUPRINS:
 
CUVÂNT ÎNAINTE
CLASIFICAREA PLANTELOR MEDICINALE ŞI AROMATICE
CLASIFICAREA ŞI IDENTIFICAREA PLANTELOR DUPĂ CARACTERE BOTANICE
CLASIFICAREA PRINCIPALELOR PLANTE MEDICINALE ŞI AROMATICE DUPĂ MEDIUL LOR DE VIAŢĂ
PRINCIPALELE PLANTE MEDICINALE ŞI AROMATICE:
AFINUL
ALBĂSTRELELE
ALOE
ALUNUL
ANASONUL
ANGELICA
ANGHINAREA
ARDEIUL IUTE
ARMURARIUL
ARNICA
BRADUL ALB
BRÂNDUŞA DE TOAMNĂ
BRUSTURELE
BUSUIOCUL
BUSUIOCUL CERBILOR
CAPTALANUL
CASTANUL COMESTIBIL
CASTANUL SĂLBATIC
CAŞUL POPII (NALBA MICĂ)
CĂLINUL
CĂLŢUNAŞII (CONDURAŞII)
CĂTINA
CĂTUŞNICA
CÂNEPA CODRULUI
CERENŢELUL
CETINA DE NEGI
CHIMIONUL
CICOAREA
CIMBRIŞORUL DE CÂMP
CIMBRUL DE CULTURĂ
CIMBRUL DE GRĂDINĂ
CIUBOŢICA CUCULUI
CIUMĂFAIA (LAURUL PORCESC)
CIUMĂREA
COACĂZUL NEGRU
COADA CALULUI
COADA RACULUI
COADA ŞORICELULUI
CORIANDRUL
CRĂIŢELE
CREŢIŞOARA
CREŢUŞCA
CRUŞINUL
...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0405 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.