Ghidul drumețului. Cum să interpretăm indiciile și semnele din natură

Ghidul drumețului. Cum să interpretăm indiciile și semnele din natură
Preț: 79,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-95584-3-0
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 352

DESCRIERE

Ghidul drumețului. Cum să interpretăm indiciile și semnele din natură - Tristan Gooley
 
... cartea este rezultatul a douăzeci de ani de experiență de drumeție și șase ani de instructaj, cercetare și scriere. Un ghid foarte consistent care cuprinde peste 850 de indicii și semne, precum și reguli pentru orientarea în natură, inclusiv predicții meteo, drumeții pe coastă, plimbări prin oraș sau pe timp de noapte și multe altele.
 
GHIDUL DRUMEȚULUI acoperă subiecte precum cititul stelelor, înțelegerea comportamentului animalelor, interpretarea vremii și găsirea direcției fără busolă. Gooley subliniază importanța observației și împărtășește sfaturi și tehnici practice pentru îmbunătățirea simțurilor naturale. Cartea este o resursă valoroasă pentru orice interesat de explorarea și supraviețuirea în natură. Ionuț Zincă, antrenor de orientare sportivă
 
În era internetului și a aplicațiilor cu GPS, GHIDUL DRUMEȚULUI ne ajută să întelegem natura și să fim mai conștienți de ceea ce ne înconjoară. Prin intermediul informațiilor regăsite aici, vom avea parte de experiențe mult mai complexe și mai profunde.
 
Tristan Gooley este autor și specialist în orientare în natură. În 2008 a înființat propria școală de orientare în natură. Cărțile sale, unice prin conținutul lor, au devenit bestseller-uri internaționale și au câștigat numeroase premii: The Natural Navigator (2010), The Walker’s Guide to Outdoor Clues & Signs (2014), How to Read Water (2016), The Secret World of Weather (2021) and How to Read a Tree (2023).

Gooley a condus expediții pe cinci continente, a urcat pe munți în Europa, Asia, Africa, a traversat în ambarcațiuni de dimensiuni reduse oceane și mări, a pilotat avioane în Africa și la Polul Nord. I-a însoțit la drum pe tuaregi, beduini și pe locuitorii din Borneo, a învățat de la ei și le-a studiat metodele de orientare în natură. A călătorit cu o barcă în nordul Oceanului Atlantic pentru a testa metodele de navigare ale vikingilor, experiența s-a materializat într-un articol în revista științifică Nature’s Radar.
 
Tristan Gooley este singura persoană din lume care a zburat de-a lungul și traversat Atlanticul de unul singur. Datorită performanțelor sale a devenit membru al Royal Institute of Navigation și a Royal Geographical Society.

CUPRINS:

Introducere
Primii pași
Terenul
Copacii
Plantele
Muschii, algele, fungii şi lichenii
O drumeţie cu pietre şi flori sălbatice
Cerul şi vremea
Stelele
Soarele
Luna
O drumeţie nocturnă
Animalele
O drumeţie cu daiacii I
Metropolele, oraşele şi satele
O plimbare prin oraşul cu şerpi invizibili
Coastele marine, râurile şi lacurile
Zăpada şi nisipul
O drumeţie cu daiacii II
Rar şi extraordinar
Marea revelaţie
Trusa voastră invizibilă

Anexa I
Anexa II
Anexa III
Anexa IV
Bibliografie selectivă
Multumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0519 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.