Ghid pentru a deveni stăpânul propriei vieţi

Ghid pentru a deveni stăpânul propriei vieţi
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-94143-3-0
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 162

DESCRIERE

Ghid pentru a deveni stăpânul propriei vieţi - Valeri Sinelnikov
 
... cartea pe care o ţineţi în mâinile voastre conţine viziunea autorului asupra vieţii şi a ordinii universale, asupra bolii, relaţiilor umane, dragostei, bogăţiei, în ea regăsindu-se cele mai importante etape ale tehnicilor sale psihologice şi exerciţii de lucru cu sine. Adică, ceea ce puteţi citi în mai multe cărţi ale autorului a fost cumulat într-o singură carte.
 
Aceasta este o carte-suport, o reamintire a ceea ce aţi uitat sau aţi trecut cu vederea atunci când aţi citit cărţile lui Valeri Sinelnikov. Manualul de faţă este o introducere în tehnicile sale unice, o carte de reflecţie pentru fiecare zi. O puteţi avea mereu la voi, o puteţi deschide la orice pagină şi să vorbiţi din nou cu autorul ei, să intraţi cu el într-un dialog interesant şi antrenant.
 
Mintea noastră subconştientă este un mare iluzionist, care, conform regulilor corespunzătoare, construieşte o mare iluzie în faţa noastră. Ne creează lumea (mai precis o microlume), ne protejează de haosul Universului, alegând pentru percepţia noastră numai ceea ce consideră necesar şi inofensiv.
 
Dar, îndeplinind funcţii creative şi de protecţie, pentru mulţi dintre noi, ea s-a transformat involuntar într-un temnicer. La final, mintea noastră nu ne permite să trecem dincolo de graniţele lumii create. Ea vine în mod constant cu diverse trucuri, adesea folosind teama, pentru a ne convinge că iluzia pe care ne-o oferă reprezintă chiar realitatea.

Este foarte important pentru noi toţi să înţelegem că totul în această lume este minunat şi pur chiar de la început. Nu există nimic murdar în lume. Dumnezeu a creat totul curat şi sfânt. Dacă percepeţi vreun fel de „murdărie", atunci este doar pentru că gândurile voastre sunt murdare. Universul, Realitatea este perfectă. Este imperfect modelul vostru despre această Realitate.
***
Există o mare diferenţă între realitate şi lumea noastră. Din copilărie am creat un model de lume, un model de realitate în care ne trăim întreaga viaţă încercând să-1 îmbunătăţim cumva. Şi nu există modele rele sau bune. întrebarea este dacă modelul este viabil şi util. Pe de o parte, modelul nostru ne ajută să ne bucurăm de toate beneficiile pe care civilizaţia umană le-a acumulat pe parcursul mai multor secole, iar pe de altă parte ne creează restricţii, întărindu-ne convingerea în faptul că modelul nostru, departe de a fi unul perfect, chiar este Realitatea în sine. Şi această înşelăciune de sine ne îndepărtează de realitate şi generează o stare de nemulţumire.
***
Din copilărie am învăţat să acceptăm descrierea lumii ca fiind realitate. Astfel, adulţii îi trasează copilului direcţia, iar el mai departe face unele schimbări sau aduce ceva nou în programul său de comportament. Acestea pot fi gânduri care fie îi îmbogăţesc experienţa de viaţă şi îi fac viaţa mai interesantă şi mai plină, fie i-o fac mai sărăcăcioasă şi îi limitează...
***
Puterea gândirii este enormă. Oamenii nu bănuiesc ce resurse sunt ascunse în fiecare persoană. Ei posedă putere constructivă şi distructivă. Omul s-a supărat, a trimis un gând distructiv celuilalt, iar acesta se întoarce la el cu durere şi suferinţă. Şi-a exprimat dragostea, a trimis un sentiment constructiv, iar acesta se întoarce înapoi sub formă de bucurie şi reuşită. Se pare că, la nivel subconştient, oamenii literalmente se distrug reciproc, iar apoi ne mirăm de ce bolile nu se reduc şi de ce există atât de multă violenţă în lume.
***
Oamenii sunt foarte neglijenţi când utilizează Cuvântul: nu-l apreciază, îl aruncă în vânt, îl strică şi îl remodelează fără să se gândească. Unele cuvinte sunt pierdute sau pur şi simplu uitate. Multe cuvinte direcţionează spre distrugerea omului, a sufletului său. Numai Omul are dreptul să aleagă: să creeze sau să distrugă. De la naştere am primit cel mai preţios dar, darul Cuvântului. Este necesar să folosiţi acest cadou în întregime.
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0269 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.