Ghid complet împotriva diabetului

Ghid complet împotriva diabetului
Preț: 59,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-7159-5
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 456

Vreau mai multe informații!

*
?
Completați numele dumneavoastră
?
Completați numărul de telefon la care puteți fi contactat
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
?
Completați întrebarea dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Ghid complet împotriva diabetului - dr. Richard K. Bernstein
 
Diagnosticat el însusi cu diabet la o vârsta frageda, dr. Richard K. Bernstein propune un ghid accesibil si detaliat al metodei sale revolutionare de a mentine glicemia diabeticilor în limite normale, ajutându-i astfel sa evite sau sa elimine complicatiile pe termen lung ale bolii.
 
Volumul include informatii actualizate în legatura cu noi produse, tipuri de insulina, medicamente si dispozitive în tratamentul diabetului.
 
Insistând asupra unei diete corecte si precise, care evita excesul de carbohidrati. dr. Bernstein explica legatura dintre supraalimentatie, obezitate si diabet, punând în evidenta mecanismele bolii. în asa fel încât pacientii sa-si poata întelege si controla mai bine afectiunea. Sectiunea dedicata planificarii dietei include recomandari pentru crearea unui regim alimentar personalizat, precum si un set de cincizeci de retete sarace în carbohidrati si bogate în proteine.
 
CUPRINS:
 
Cuvânt-înainte (dr. Frank Vinicor)... 7
Prefata la editia recent revazuta si adaugita... 9
Viata mea cu diabet: dupa 65 de ani si mai departe... 11
Multumiri... 19
Înainte si dupa: paisprezece pacienti îsi împartasesc experientele... 23
    PARTEA I ÎNAINTE SA ÎNCEPETI
1. Diabetul: elemente de baza... 45
2. Analize: criterii de referinta ale afectiunii si profilul dumneavoastra de risc... 61
3. Instrumentarul dumneavoastra diabetic: materialele de care veti avea nevoie si de unde sa le obtineti... 73
4. Cum si când sa va masurati nivelul glicemiei... 81
5. Înregistrarea valorilor glicemiei: utilizarea fisei de date GLUCOGRAF III... 87
6. Biologie bizara: fenomene specifice diabetului care pot afecta glicemia... 94
7. Legile numerelor mici... 104
8. Stabilirea unui plan de tratament: planurile fundamentale de tratament si modul în care le structuram... 110
    PARTEA A II-A TRATAMENTUL
9. Grupele alimentare de baza: sau mare parte din ce vi s-a spus despre dieta este, probabil, gresit... 121
10. Principii dietetice esentiale pentru tratamentul tuturor diabeticilor... 133
11. Elaborarea unui plan alimentar personalizat... 159
12. Pierderea în greutate - daca sunteti supraponderal... 173
13. Cum sa va reduceti pofta de carbohidrati sau supraalimentatia: daca sunteti chinuit de pofte, acest capitol va poate schimba viata... 183
14. Rolul exercitiilor fizice în cresterea sensibilitatii la insulina si încetinirea procesului de îmbatrânire... 197
15. Agenti orali pentru cresterea sensibilitatii la insulina, analogi de insulina si alte optiuni... 216
16. Insulina: principiile fundamentale ale autoinjectarii... 228
17. Informatii importante despre diferitele tipuri de insulina... 241
18. Administrarea simpla a insulinei... 251
19. Administrarea intensiva a insulinei... 257
20. Cum sa preveniti si sa corectati hipoglicemia... 283
21. Cum sa faceti fata deshidratarii, sindromului de deshidratare si infectiei... 304
22. Golirea întârziata a stomacului: gastropareza... 315
23. Vizite periodice de rutina la medic... 334
24. La ce sa va asteptati în cazul unei glicemii aproape normale... 337
    PARTEA A III-A CARTE DE BUCATE PENTRU DIABETICI
25. Retete pentru mese cu continut redus de carbohidrati... 343
ANEXE
Anexa A. Cum ramâne cu mult recomandatele restrictii alimentare la grasimi, proteine si sare, precum si cu actuala moda a alimentelor bogate în fibre?... 387
Anexa B. Nu lasati spitalizarea sau procedurile ambulatorii lungi sa va afecteze monitorizarea glicemiei... 403
Anexa C. Medicamente care pot afecta valorile glicemiei... 406
Anexa D. Îngrijirea piciorului la diabetici... 415
Anexa E. Sindromul ovarelor polichistice... 418
Glosar... 421
Index de retete... 429
Index general... 431
Despre autor... 453
 
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0412 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.