Gestapo. Mit și realitate despre poliția secretă a lui Hitler

Gestapo. Mit și realitate despre poliția secretă a lui Hitler
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-400-405-5
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 272

DESCRIERE

Gestapo. Mit și realitate despre poliția secretă a lui Hitler - Frank McDonough
 
... o privire incisivă ce surprinde viața cotidiană în cel de–al Treilea Reich, prezentând mărturiile cutremurătoare ale victimelor terorii naziste și analizând cu luciditate miturile larg răspândite despre Gestapo și modul de funcționare al acestuia
 
Construită pe baza unor cercetări efectuate în arhive nepublicate până acum, cartea de față constituie cea mai detaliată, concludentă și demnă de încredere prezentare a poliției secrete a lui Hitler – Gestapoul. Lucrarea revelă modul în care această organizație – care nu era atât de mare pe cât se credea – a reușit, prin manipulări și înțelegeri ascunse cu populația civilă, dar beneficiind și de surprinzător de numeroasele denunțuri voluntare din partea acesteia, să devină un instrument infailibil al terorii. Deși era o instituție puternică, nu era invincibilă, iar McDonough prezintă deopotrivă poveștile fascinante și mai puțin cunoscute ale celor care s-au opus regimului nazist și administrației sale opresive.
 
Frank McDonough este un profesor universitar britanic, expert de talie internațională în istoria celui de-al Treilea Reich. A studiat istoria la Colegiul Balliol, Universitatea Oxford, și și-a obținut doctoratul la Universitatea Lancaster. Este autorul mai multor lucrări foarte apreciate de critica de specialitate și de publicul larg, precum The Origins of the First and Second World Wars și Hitler, Chamberlain and Appeasement.

Este o prezență frecventă în cadrul programelor de radio și TV ale BBC, precum și pe canalele de televiziune Discovery Channel, National Geographic și History Channel. În prezent, trăiește la Liverpool.
 
CUPRINS:
 
Introducere
1.    Cum a luat fiinţa Gestapoul
2.    Oamenii şi metodele Gestapoului
3.    Supravegherea credinţelor religioase
4.    Vânătoarea de comunişti
5.    Denunţă-ţi vecinul
6.    Războiul rasial împotriva „declasaţilor"
7.    Persecuţia evreilor
8.    Gestapoul la judecată
Note
Glosar de termeni şi organizaţii
Surse şi bibliografie
Lista ilustraţiilor
Mulţumiri
Indice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0250 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.