Geniul din noi

Geniul din noi
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 9786060062745
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 464

DESCRIERE

Geniul din noi - David Adam
 
În această carte David Adam explorează ultimele descoperiri din neuroştiinţă în legătură cu subiectul îmbunătăţirii sau ameliorării cognitive, al cărei scop este să schimbe modul în care funcţionează creierul şi mintea pentru a le face să funcţioneze mai bine şi mai rapid.
 
Adam discută despre modul în care definim, măsurăm şi evaluăm inteligenţa umană, purtându-ne într-un tur fascinant al istoriei cunoaşterii ştiinţifice cu privire la creier, de la cluburile de autopsie ale oamenilor de ştiinţă gentlemeni la studii de caz privind pacienţi cu probleme de sănătate mintală, dar cu abilităţi intelectuale de savanţi.
 
Adam porneşte el însuşi într-o călătorie de descoperire a posibilităţilor oferite de îmbunătăţirea cognitivă, devenind cobai voluntar pentru aşa-zise droguri inteligente şi stimularea electrică a creierului pentru a-şi îmbunătăţi scorul IQ şi a intra în MENSA.
 
Tehnologia de scanare a creierului a devenit ceva obisnuit inca de la sfarsitul secolului XX. Imaginile colorate obtinute arata regiunile responsabile pentru tot felul de caracteristici umane, incepand cu localizarile neuronale ale iubirii si urii si terminand cu celulele cerebrale care stabilesc daca o persoana prefera sa bea Coca Cola sau Pepsi. Pana acum oamenii de stiinta au respectat una din cele mai vechi reguli, priveste dar nu interveni. Acum oamenii de stiinta vor sa intervina, sa schimbe si sa imbunatateasca creierul, sa il stimuleze neurologic...
 
Guvernul britanic au cerut unui grup de experţi să analizeze posibilul impact politic al acestui lucru. Marea Britanie dorea să ştie dacă alte ţări, rivali economici, ar fi dispuse să implementeze programe naţionale pentru a stimula în mod artificial „calitatea" intelectuală a populaţiilor lor...
 
CUPRINS:
Introducere
1.    Revoluţia din creierul nostru    
2.    Material de Mensa                
3.    O problemă de inteligenţă    
4.    Tratament şi înşelăciune    
5.    Pastile şi aptitudini        
6.    Societatea de Autopsie Mutuală    
7.    Născuţi cu creier    
8.    Gândirea actuală    
9.    Omul care a învăţat să plângă    
10.    Creierul şi muşchi
11.    Fetiţa care ştia să deseneze            
12.    Geniul din noi
13.    Cel mai fericit om dintre condamnaţii la moarte    
14.    Pregătirea creierului        
15.    Mai rapid, mai puternic, mai inteligent
Mulţumiri        
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0265 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.