Geneza. Marea poveste a originilor

Geneza. Marea poveste a originilor
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786064011794
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 240

DESCRIERE

Geneza. Marea poveste a originilor - Guido Tonelli
 
... de la Haosul lui Hesiod, descris in Teogonia, pana la teoriile uluitoare de azi ale  ultiversului, oamenii au cautat fara incetare raspunsul la o intrebare tulburatoare: Ce s-a intamplat de fapt in acele momente primordiale?
 
Celebrul fizician Guido Tonelli ne dezvaluie povestea extraordinara a genezei noastre — de la originea universului la aparitia vietii pe Pamant si la nasterea limbajului uman — cu uimitoarea sa putere de a descrie lumea. Evocand cele sapte zile ale creatiei biblice, Tonelli ne poarta intr-o calatorie fascinanta prin evolutia cosmosului si analizeaza provocarile incredibile cu care se confrunta oamenii de stiinta in incercarea de a explora misterele acestuia.
 
Geneza explica legile fundamentale ale fizicii ce guverneaza universul nostru, fiind totodata un omagiu adus miracolului vietii.
 
Guido Tonelli este un savant italian, specialist in fizica particulelor, care a jucat un rol major in descoperirea bosonului Higgs. Aceasta descoperire le-a adus lui François Englert si Peter Higgs Premiul Nobel pentru Fizica in 2013. Pentru contributiile sale in domeniu, Tonelli a fost decorat cu Ordinul National de Merit al Republicii italiene in 2012. De asemenea, a fost recompensat cu Premiul Enrico Fermi din partea Societatii italiene de Fizica si cu un premiu special din partea Fundatiei „Fundamental Physics“. Este profesor de fizica la Universitatea din Pisa si cercetator invitat la Laboratorul European pentru Fizica Particulelor Elementare (CERN).
 
CUPRINS:
 
Prolog            
Introducere. Marea poveste a originilor
La început era spaţiul vid    
Ziua 1. O suflare de neoprit produce prima minune   
Ziua 2. Atingerea delicată a unui boson schimbă totul, pentru totdeauna  
Ziua 3. Naşterea nemuritorilor  
Ziua 4. Şi, în sfârşit, a fost lumină 
Ziua 5. Se aprinde prima stea       
Ziua 6. Şi haosul s-a deghizat în ordine    
Ziua 7. O fojgăială de forme complexe  
Ceea ce ne face umani
Epilog. Masacrul din ziua sărbătorii Adormirea Maicii Domnului   
Mulţumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0390 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.