Fructe si legume cu proprietati antiinflamatoare

Fructe si legume cu proprietati antiinflamatoare
Preț: 13,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-649-106-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 128

DESCRIERE

Fructe si legume cu proprietati antiinflamatoare - Beverly Lynn Bennett
 
... inflamaţia este fie cauza, fie consecinţa a aproape tuturor leziunilor, infecţiilor şi afecţiunilor, iar uneori este şi una şi alta. Pe scurt, inflamaţia este mecanismul de apărare al sistemului imunitar în acţiune. în condiţii normale, inflamaţia se instalează ca reacţie la apariţia unei leziuni sau infecţii şi dispare după ce problema este rezolvată. Aceasta poartă numele de inflamaţie acută, sau utilă, şi simptomele ei sunt de neconfundat.
 
Rădăcina cuvântului „inflamaţie" provine din latinescul inflammare, care se traduce prin „a lua foc" sau „a se aprinde". Termenul acoperă toate cele patru simptome care apar atunci când organismul se confruntă cu o inflamaţie: roşeaţă, căldură, umflare şi durere.

După o rănire - fie că este vorba despre luxarea încheieturii mâinii, lovirea unui deget de la picior, strivirea unui deget de la mână sau înţepătura unei insecte - vor apărea toate cele patru simptome. Roşeaţa şi căldura indică faptul că sângele curge către locul leziunii. Umflarea se produce atunci când plasma începe să umple ţesuturile înconjurătoare. Durerea este semnalul de alarmă că ceva nu este în regulă - un mesaj că organismul este atacat şi necesită o intervenţie imediată.
 
Aceste simptome sunt adesea acute la început, dar ele se ameliorează treptat, pe măsură ce avansează procesul de vindecare. în cele din urmă, organismul revine la normal şi în majoritatea cazurilor nu rămâne nicio cicatrice.
Infecţiile sistemice acute (cele care apar la nivelul întregului organism) au nevoie de mai mult timp ca să se manifeste, dar ele produc aceeaşi reacţie din partea sistemului imunitar.

De exemplu, la infecţia provocată de un virus al gripei, la început se poate instala o vagă senzaţie de disconfort, urmată de impresia de ochi care ard, dureri de încheieturi, frisoane şi, în final, febră. Acestea sunt semnele faptului că organismul luptă cu infecţia. Unele persoane iau medicamente antiinflamatoare, ca ibuprofenul, pentru a elimina disconfortul, alţi oameni preferă să lase febra să-şi urmeze cursul si să distrugă patogenul invadator...
 
CUPRINS:
 
CAPITOLUL 1. Definirea inflamaţiei    
CAPITOLUL 2. Ce este inflamaţia cronică?
CAPITOLUL 3. Cum luptăm împotriva inflamaţiei cronice
CAPITOLUL 4. Alimentaţia, nutrienţii şi suplimentele antiinflamatoare    
CAPITOLUL 5. Băuturi şi mic-dejunuri    
CAPITOLUL 6. Mâncăruri fermentate, sosuri şi paste pentru sandviciuri
CAPITOLUL 7. Salate de varză şi alte salate  
CAPITOLUL 8. Supe şi stufaturi
CAPITOLUL 9. Garnituri      
CAPITOLUL 10. Feluri principale
CAPITOLUL 11. Dulciuri
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0298 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.